• Tau Tang Wou
    #263
    A nap marhasága díjat a következő mondatnak adom:

    "De ha már itt tartunk, az a néhány mikrogramm, ami egy pók súlya, aztán olyan mindegy, annyi erővel lehetne súlytalan is. Egy enyhe szellő többet zavarhatja a pókot, mint a súlytalanság."

    Tapsoljuk meg!

    Egy az, hogy egy kifejlett keresztespók inkább az egy grammot közelíti, mintsem a mikrogrammokat. Ezt akárhogy is nézem, minimum két nagyságrend különbség.

    Na de azt már végképp nevetségesnek tartom , hogy valaki aki szerint, ha valami nagyon könnyű, akkor az már majdnem egyenlő a súlytalansággal, hát... az az ember mit okoskodik egy tudományos fórumon? Mert egy kocsis sokkal szebben beszél, mint te, Mr. hetedik nulla.
    Ugye legalább ez utóbbiban egyet értünk?

    Hogy próbáljam úgy elmagyarázni, hogy te is megértsd mekkora ostobaságról tettél itt tanúbizonyságot?

    Tehát, a súlytalanság, az nem úgy következik be, hogy egy testet elkezdesz egyre kisebb és kisebb darabokra vágni, majd a végén az összes darabkája a súlytalanság állapotába kerül.
    Nem.

    Emiatt tök mindegy mekkora a pók súlya, mert a súlyától függetlenül rettenetesen nagy különbség az, hogy súlytalanságban, vagy földi gravitációban kell e elkészítenie a hálóját. Ugyanis súlytalanságban nem tudja felhasználni a súlyát (legyen az bármennyire kicsi is) arra, hogy szálat húzzon ereszkedés közben, hiszen nem tud ereszkedni. Az ilyen lépések pedig nagyon fontosak a hálókészítésnél. (De gondolom még te sem néztél végig soha egy hálókészítést sem.)

    Így igen nagy szenzációnak tartom, hogy a pókok mégis megtudták szőni a hálójukat az űrállomáson.

    Te pedig totál hiteltelen lettél természettudományos műveletlenségeddel és alpári stílusoddal.
    A logika sem az erősséged. Ezt pedig a pók-macska vitádból szűrtem le.
    A hasonlat, az sosem egyenlőségjel. Ennyit kellene csak megértened.

    Várom tajtékzó, ***** szavaktól hemzsegő válaszodat.