torreadorz#250
Oké kezdjük előlről.
"És még mindig ott tartasz, hogy egy aggyal, gerincvelővel, idegrendszerrel rendelkező állat viselkedését akarod kényszeresen ráhúzni egy dúcidegrendszeres pókra."
Én ugyan nem kényszeritettem semmit semmire, ez neked valami rögeszme. Csak annyit mondtam hogy az állatok képesek kitalálni dolgokat. Soha de soha nem állítottam hogy a a macska egy pók vagy hasonló, de ha úgy érzed hogy igen akkor kérlek idézd ide ezt a sort. Az a helyzet hogy nagyon nem szeretek arról vitatkozni amit nem állítottam, te viszont annál jobban szeretsz olyasmivel vitatkozni amit a másik szájába adsz... Ezért lettél ignorálva és ezért is röhögök rajtad már vagy 5 komment óta hogy azon vagy kiakadva hogy a macska nem pók holott én ilyet sosem állítottam, tulajdonképpen magaddal vitatkozol.
"De ha már itt tartunk, az a néhány mikrogramm, ami egy pók súlya, aztán olyan mindegy, annyi erővel lehetne súlytalan is. Egy enyhe szellő többet zavarhatja a pókot, mint a súlytalanság."
Nyilvánvalóan. Ezért nem tudott hálót szőni súlytalanságban... a tények téged cáfolnak.
"A pók nem "kitalálja" a hálót, nem tudatosan cselekszik, hanem ösztönösen."
Nyilvánvalóan. Csak azt magyarázd meg hogy akkor hogy lehetséges hogy súlytalanságban az első pár próbálkozásra béna hálót szőtt majd amikor belejött akkor már olyat mint a földön. Nekem nagyon úgy tünik hogy próbálkozott és végül sikerült. Számomra ez azt jelenti hogy "kitalálta". Persze mielőtt megint a számba adnál olyat amit nem mondtam, nem azt mondtam hogy gondolkozik! Azt mondtam hogy képes "kitalálni" dolgokat. Értsd: a primitiv idegrendszere felismeri hogy súlytalanságban nem úgy kell csinálni ahogy a földön.
Egyébként a macskád agya ugyanezt csinálja, csak neki sokkal bonyolultabb agya van ebből következőleg sokkan bonyolultabb dolgokra képes. De pok != macska remélem ezen már túlléptünk.
" Egyszerűen nincs meg a kapacitásuk a komoly problémamegoldásra. Ez nem zárja ki azt, hogy fejlődjön exrém körülmények közti hálószövésben, de akkor is csak egy háló lesz a vége, nem egy alsónadrág."
És én ilyet soha nem is állítottam. Csak annyit hogy képes máshogy szőni a hálót eltérő körülmények között. De nyilván sakkozni nem fog :)
"udod mi lenne az igazi párhuzam? Ha a pók rájönne, hogy felesleges hálót szőnie, mert az űrállomáson nincs is légy, és várná, hogy az űrhajósok etessék. Majd ha ilyet mutatsz, visszatérhetünk rá"
Látod megint egy olyan állítással vitatkozol amit én nem mondtam. Van ennek a viselkedésnek valami neve is, amikor a másik szájába adsz egy mondatod amit ő nem mondott, majd elkezdesz arról a mondatról vitázni vele amit ő nem mondott mintha mondta volna. Ha valaki tudja segitsen mi ennek a viselkedésnek a neve.
"Továbbá erre egy macska minden további nélkül képes."
Hát jó mutass nekem egy macskát amelyik rájön hogy az ürhajón nincs is légy... :DDD