• johnfly
    Sajnálom, hogy túl egyszerűen fogalmaztam, de nem győztél meg, hogy nincs igazam. Mivel még nem végeztek olyan kísérletet, hogy a földön tökéletlen hálót szövő pókot felvittek volna az űrbe, bebizonyítva, hogy más körülmények között, azokhoz alkalmazkodva tökéletes hálót szőne (nem össze-visszahálót szövő kaszáspókra gondolok, hanem olyan keresztespókra, amelyik olyan genetikai eredetű idegrendszeri elváltozással rendelkezik, ami miatt mondjuk a hálója nem központos, vagy egyik oldalt mindig feszesebbre húzza a szálakat, vagy ilyesmi), így ennél fogva a felmerült kifogásaid sántítanak. A macskaanalógiádnak meg semmi köze ahhoz amit írtam. Egy-egy egyed alkalmazkodó képessége a fajra jellemző szintet ér el, de attól feljebb és lejjebb is eltérhet. Viszont az egyedfejlődés során elért adaptációknak csak annyi közük van a törzsfejlődéshez, hogy azok megteremtik-e a lehetőségét azoknak a géneknek a továbbörökítésére, amik lehetővé tették az egyed adaptációját a környezeti feltételeihez. Ez egy visszaható folyamat, ami primitívebb gondolkodású emberekben logikai paradoxont idéz elő. Erről írtam, és ha ezt nem érted, nem én fogom neked elmagyarázni.