• torreadorz
    Kedves primitiv barátom, van egy olyan dolog hogy elvonatkoztatás (ok ez már többet feltételez mint 8 általános), ami egy nagyon hasznos dolog, a szövegértés mellett.

Lentebb azt irták hogy mivel a pók egy génvezérelt ösztönállat ezért képtelen kitalálni bármit is és épp ezért csak egyféle hálót tud szőni.
    Erre irtam azt hogy ez marhaság, hisz az összes élőlény (pl. egy macska is) ugymond a génjei által meghatározott ösztönök hajtanak (még az embert is) mégis képes új dolgokat kitalálni. Ha nem igy lenne már rég kihalt volna az élővilág a Földön. Na ez volt a szövegértés és elvonatkoztatás rész dedósoknak leirva.

De igazad van nem tudtam hogy ide olyanok is járnak akiknek a 4 elemije sincs meg, ezért elnézést kérek, legközelebb szájbarágosabban irom le...

És most hogy túllendültük az első mondaton, nézzük a kommentem többi tartalmát amit nagyvonalúan átsiklottál. Például kezdheted fogalmazni erre a választ:

"Egyébként a NASA csinált egy érdekes kisérletet a 70-es években, felvittek két pókot az ürbe aztán figyelték hogy milyen lesz a pókháló a súlytalanságban, nos első alkalommal hevenyészett pókháló lett, másodikra már jobb harmadikra meg már pont olyan mint amilyen a Földön szőttek. Tehát a pókok szépen lassan megtanulták hogy hogyan kell pókhálót szőni súlytalanság állapotában. A te elméleted alapján a pók soha nem szőhetne tökéletes hálót súlytalanságban, hisz erre nincsenek felkészülve a génjei."