• levente68
    Te meg miről beszélsz már? (Megint...)

"De ott a két rendszer, össze lehet hasonlítani! Amerikában szerinted hülyéket nevelnek, Magyarországon meg zseniket. Valahogy mégis ők a boldogabbak, náluk erősebb a gazdaság, ők tudnak olyan hadsereget kiállítani ami ütőképes, de még a szavazásaikon sem kap a szélsőjobb 15 százalékokat."

Nem, komám, ez már itt van, a magyar oktatást is züllesztik, tudj róla.
    De a legfontosabb, hogy én nem beszéltem egyetlen országról sem, így ezt te kevered bele, mert terelsz. A lényeg, hogy a hatalomnak nem jók az értelmes emberek, ezt elkönyvelheted. Az a jó, ha jó sebész, jó mérnök, de ne gondolkodjon lehetőleg és ne értsen máshoz, no meg legyen vaskos hitele, meg kölyke. Ez világszinten terjed és valóban egy ilyen sok szempontból elmaradt országban még sokan alkalmasak a saját gondolkodásra. Sajnálom, ha én hívom fel a figyelmedet erre elsőként. A két téma nem ugyanaz, de kapcsolódnak egymáshoz.

Ezt a hülye vízvezeték szerelős dumát már párszor elsütötted, pedig csak olcsó ferdítés annak érdekében, hogy igazad legyen. Ne kóklerekről beszélj, hanem jó iparosokról, ok? Akkor valóban képben jönnek azok, akik miután a vízvezetéket JÓL megcsinálták, valóban lehet velük esetleg növénytermesztésről és robotikáról IS beszélgetni, de segíthetnek még a TV beprogramozásában és esetleg meg tudják mutatni, hol kell olajszintet ellenőrizni az autóban és meg tud szerelni neked egy villanykapcsolót is. Na, egy ilyen Usákiában ritka és ha van, szeretik. Nem az általad dicsőített EGYETLEN területhez értő, minden máshoz ostoba, a telefonján is egy ikont arrébb rakni képtelen szuper tudású nőgyógyász a kívánt jövő, ezt felfoghatnád.

Amúgy, magyarázd el, aki leszarja telepítésnél azokat az engedélyeket, az nem fog simán OK-ra nyomni később is rá, amikor az általad imádott iOS-en jön a kérdés? Az ezredik? Ahogyan a marhák simán telepítenek az asztali PC-re olyan vírusokat, amik biztonsági software-nek mondják magukat? Biztos neked van igazad, adni kell az embernek egy ilyen hamis biztonság érzetet és a maradék észt is ki kell lúgozni belőlük. Na, azért kapjátok meg a 'zombihadsereg' jelzőt állandóan.

Amúgy, szerintem USA-t (és nem Amerikát, ahogy helytelenül írod) inkább hagyjuk, a 'boldogságukkal' együtt, kicsit nézz utána, mennyi gondja van a gazdaságuknak, mennyi az egy főre jutó államadósság és nézd meg, mi lett a "szabadság földjével", ahol ma a reszketés az úr.