"Bőven elég lenne itthonra a hobbimnak egy erősebb AMD is, nem kell aggódnod. "
Nem miattad aggódok de ezek szerint ha még neked is elég akkor gondolom elhiszed, hogy sok embernek aki valószínűleg kevesebbet ért hozzá mint te még akkora teljesítmény sem kell.
"Állandóan előkerültek azok az emberek akik tableteket és ifónokon írják a szakdogájuk 100 oldalát is mert ők olyan gyorsan tudnak gépelni, meg annyival kényelmesebb nekik."
Én egy ilyen beszólásra sem emlékszem, ellenben olyanból sokra akik szerint mindig gépelni kell valakinek sok sok oldalt :) Nekem jól megfér a tabletem a gép mellett.
"De minden ismerősöm 1 kivétellel furcsa módon inkább maximum egy laptopot vesz (még csak nem is notebookot vagy netbookot) mintsem tabletet."
Ez nem releváns. Én meg senkit nem ismerek aki mostanában notit vett volna, akkor most állítsam azt, hogy notit senki sem vesz? Ugyanmár ez dőreség volna.
"Egy barátnőmék a 9 éves gépükkel is vidáman elvannak, mert arra van igény, pedig azt a szintet már hozza manapság a tablet... de hát a szükség nagy úr."
És akkor most képzeld el, hogy hány millió olyan ember ér a fejlett államokban akiknek az igényét bőven lefedi egy 7-9 éves gép, de még pénzük is van mellé. Nos ők a tablet fő vásárlói - megjegyzem tudatosan és nem hülyítetten (ahogy néhányan próbálják még ezt is bemagyarázni). Egyszerűen felméri, hogy mire kell neki a gép - eljut odáig, hogy ezt egy tablet is nagyon jól tudja, plusz még könnyű, hordozható hát miért ne azt venné?
"Anyám halott, évtizedek óta, apám meg max akkor ül a gép közelébe amikor elakad a rejtvényfejtésben, vagy bürokratikus kérdése van amire nem tud megoldást. "
Előbbiért részvétem az utóbbiról meg annyit, hogy akkor most megint képzeld el, hogy van ám sok olyan ember mint apukád akinek a fizetése / nyugdíja több ezer dollár - símán vesz egy tabletet, hogy megnézze a híreket / keresztrejtvényt fejtsen, etc...
"De azok is túllépnek az unokák képeinek a nézegetésénél, és neteznek, vateráznak, webkamerán át kommunikálnak, fájlokat fogadnak, küldenek és kreálnak. Nem csak néznek ki a fejükből szippantva befele a tudást a fészbukkról..."
Az a gond, hogy ha te csak az utóbbit feltételezed egy tabletről akkor nagyon nagy tévúton jársz. Pont amiket írsz; neteznek, vateráznak webkamerán át kommunikálnak, fájlokat fogadnak, küldenek és kreálnak - erre találták ki a tabletet. Szerintem erre jelenleg nincs is jobb megoldás egy tabletnél. Netezni, emailezni, skypeolni kamerával, mahjonggozni, vaterázni, ebayezni, stb a lehető legjobb megoldás.
"Szomorú, de valahogy a környezetem géphasználói nagyon a statisztikák ellen dolgoznak, pedig nem vagyok beszűkülve 2-3 emberre..."
Gondolom a magyar pénzkérdés is belejátszik, mert nem mindegy, hogy mondjuk 80e forintos nyugdíjból vagy fizetésből kell megvenni egy mondjuk ugyanilyen értékű eszközt vagy 3-4000 USD-ből egy 600 USD-s eszközt.