Szefmester#39
Narumon, Papi nem itt mondta meg, hanem sok sok másik cikknél, főképp ha a kedvencét véleményezték.
Azt sem állítottam hogy az i7esek lennének a legkeresettebb CPU-k a piacon. Sőt ha nem lenne tényleg szükségem akkora teljesítményre akkor nem is gondolkodnék azon hogy vegyek. Bőven elég lenne itthonra a hobbimnak egy erősebb AMD is, nem kell aggódnod. Hülye lennék kifizetni egy komplett gép árát egy alkatrészre. :) (ahogy persze hülye lennék egy telefonért kifizetni 4 normális másiknak az árát ;) )
Nem ülök fordítva, ellenben te elsikkadsz az felett hogy már előző de hasonló témájú cikkeknél is jöttek az efféle hozzászólások. Állandóan előkerültek azok az emberek akik tableteket és ifónokon írják a szakdogájuk 100 oldalát is mert ők olyan gyorsan tudnak gépelni, meg annyival kényelmesebb nekik. Nem nehéz elfogadni hogy vannak ilyen emberek mert sokat ismerek. De minden ismerősöm 1 kivétellel furcsa módon inkább maximum egy laptopot vesz (még csak nem is notebookot vagy netbookot) mintsem tabletet. Fura de ez van, számomra ez a statisztika fals, pedig az ismerőseim között van geológus, kőműves, gépész, lakatos, autófényező, könyvelő, és programozó is...
Az eb és a karó egy érdekes dolog, mert sokan az felett is elsiklanak hogy sokan alkatrészenként veszik a gépüket vagy mással rakatják össze, mégis temetik kárörvendve a DT platformot és örülnek az új tableteknek és okostelefonoknak, és ezeknek a fejlődését várják. Sok sok olyan hsz.-t olvastam már ami arról szólt hogy a tabletjétől várja el egy mostani komolyabb DT teljesítményét. Mindezt ő pedig teljesen komolyan gondolta...
Nekem is két hónap múlva lesz 5 éves a gépem, és csak a VGA-t kellett cserélnem mert elhalálozott az 5 éve vett... Ha ezzel a géppel akarnék olyan dolgokat csinálni hivatásszerűen amire már alkalmatlan akkor az bohóckodás lenne. Egy barátnőmék a 9 éves gépükkel is vidáman elvannak, mert arra van igény, pedig azt a szintet már hozza manapság a tablet... de hát a szükség nagy úr.
Kiléptem magam és ismerőseim köréből... beszélgettem vadidegenekkel is erről amikor olyan helyen melóztam. Anyám halott, évtizedek óta, apám meg max akkor ül a gép közelébe amikor elakad a rejtvényfejtésben, vagy bürokratikus kérdése van amire nem tud megoldást. Nagyszüleim sincsenek. De ismerek pár idősebb embert akik neteznek. De azok is túllépnek az unokák képeinek a nézegetésénél, és neteznek, vateráznak, webkamerán át kommunikálnak, fájlokat fogadnak, küldenek és kreálnak. Nem csak néznek ki a fejükből szippantva befele a tudást a fészbukkról...
Szomorú, de valahogy a környezetem géphasználói nagyon a statisztikák ellen dolgoznak, pedig nem vagyok beszűkülve 2-3 emberre...