Bár nem nekem címezted a cikktől elvonatkoztatva pár megjegyzés:
"És kinek lehet szüksége ilyen teljesítményre? BÁRKINEK! TE nem mondhatod meg az embereknek hogy mire lehet szükségük!"
Szerintem ezt senki nem mondta meg még Papichulo sem. Ami viszont tény:
"Intel Core i7 sales is on the marginal line of the cPU sales" - azaz Core i7 eladások marginálisan számítanak csak bele a cpu eladásokba. Azaz az emberek eldöntik, hogy mi kell nekik - és pontosan tudják, hogy egy átlagembernek a gépében csak dísz egy Core i7 CPU.
"ugh: Meg kell tanulnunk hogy bizony egyes emberek szerint soha senki nem ír 3 sornál hosszabb levelet valakinek, nem tanul, nem ír egyetemi szakdogkát, sem pedig bármilyen házit."
Szerintem fordítva ülsz a lovon. Ezt sehol senki nem állította. Viszont neked meg azt kellene megtanulnod, hogy bizony sok ember van aki nem ír 3 sornál többet, nem ír szakdogát, nincs olyan hobbija ami miatt sokat kellene írnia. Tudom, hogy nehéz elfogadni de hidd el így van. Amint ezt belátod és elhiszed egyből megérted, hogy nem feltétlenül hülye aki tabletet vesz. (mert gondolom ide akartál kilyukadni)
"vagy 3D modellezzen, netán játszon valamilyen szimulátorral netán, vagy csak úgy flash játékon kívül bármivel ami összetettebb a pötyögésnél."
És szintén - ott áll fent a cikkben, hogy eladnak több mint 300 millió PC-t 1 évben. Ehhez képest a legjobb fps-ekből meg eladnak 8-10 milliót. És ezek után csak kötöd az ebet a karóhoz, hogy márpedig a többség az játszik meg 3D modellezik a gépen. Hát persze.
"De lehet hogy átlagember létükre nem csak bohóckodni akarnak a gépükkel hanem használni is."
Miért is? Egy 4-5 éves gépet nem lehet használni? Azok csak sutba vannak? Nem nagyon értem mire gondolsz.
"Mert hát aki normális célra akarja használni a gépét az bizony előbb utóbb rájön hogy hol hibázott a vásárláskor, ha meg nem akkor valószínűleg csak beleun és majd porfogó lesz."
Azt azért elfelejted, hogy mindenkinek más a normális felhasználás. Kicsit lépj ki magadból (esetleg a baráti körödből) és próbáld meg elképzelni, hogy más mire használja a gépét ha arra biztosan nem amire te. Amint ez sikerül akkor már jó nyomon jársz. Nem tudom mennyi idős vagy, de pl; nézd meg édesanyád, édesapád mire használja, nagymamád mire használja, esetleg ha van húgod akkor nézd meg ő mire használja.