• torreadorz
    #42
    Igazad van,a föld korát csak azért irtam hogy éreztessem milyen pici intervallumot is látunk, de egyébként érdemes megnézni nagyobb intervallumban is a klímát mondjuk 100 millió évre visszamenőleg csak hogy lássuk mekkora szélső értékek fordultak elő emberi tevékenység nélkül is.

    Mindazonáltal kb. az elmúlt 50 ezer évet kellene alaposan kielemezni, gyanitom hogy ott aztán tényleg találnánk pár "soha nem látott" nem eseményt amik bőven meghaladják a mai rekordokat és teszik mindezt emberi beavatkozás nélkül.

    Egyébként a Chrictonos könyv végszava az, hogy fontos hogy ne szarjunk bele a környezetbe de az is ilyen fontos hogy arra költsük a környezetvédelmi intézkedéseket amiről valóban bizonyitott hogy valóban nagymértékü és számunkra káros hatással van mert különben csak kidobunk az ablakon egy rakás pénzt a semmiért miközben azt valami más hasznosra is költhettük volna.

    Példának hozta hogy miközben a co2 kibocsátásra dollármilliárdokat költünk úgy hogy nincs bizonyitva hogy a globális felmelegedés mögött a co2 növekedés áll, addig a metán termelés visszafogására pont 0 dollárt költünk úgy hogy a metán 100x erősebb üvegházhatású gáz mint a co2 és az állatenyésztésből fakadóan bőven több metánt termelünk mint co2-t...