• norbre
    Érdekes dolgokat írsz, de sztem nem a kérdésemre válasz :)
    Alapvetően az 'Egyre több a "rekord"' állítást szerettem volna "megpiszkálni", amit feltételezek nem földtörténeti távlatokban értett Kryon. Ezért írtam hogy olyan statisztikák nem egész 200 évesek amelyek alapján azt lehet mondani hogy adott régióban egy paraméter rekord.
    Bár nem vagyok statisztikus, de úgy érzem 200 éves statisztikák nem elég megalapozottak hogy egy ilyen összetett rendszer jövőbeni kimeneteleire egzakt jóslatokat tehessünk.
    Arról nem is beszélve, hogy kicsit ez is olyan mint "veszélyes űrkőzet" figyelés.. mostanában tudunk egyre több olyat hogy majd ezaz jól eltalál minket és minmeghalunk.. eddig is voltak ilyenek, csak nem tudtunk róluk. Növekszik a feldolgozott információ mennyisége is.

Ezekkel együtt jómagam is azt gondolom hogy nincs minden rendben, hogy van globális felmelegedés és ennek egyik szereplője az emberi tevékenység, de nem gondolom hogy azt ma meg tudná bárki mondani hogy jövőre hogy alakul a Föld éghajlata. Szerintem a statisztikák nem írják le ennek a rendszernek a működését, egyszerűen azért mert folyamatosan változik minden paramétere és nem feltétlenül következetes módon.