• torreadorz
    #15
    Én azért ajánlanám elolvasni mindenkinek Michael Chricton félelemben
    cimű könyvét. Egész érdekes aspektusból mutatja be a fenti témát, többek közt hogy mekkora biznisz is az un. globális felmelegedés és hogy a kutatók hogyan hamisitják meg az adatokat.

    Például olyan apróságokról ejt szót benne hogy miközben globális felmelegedés cimszó alatt a média azt hajhássza hogy az északi sarkon olvad a jég, addig elfelejt tájékoztatni arról hogy viszont az Antarktisz (déli sark) jégtakarója viszont egyre vastagodik és nő. Megspékelve azzal hogy az Antarktiszon található a Föld összes jegének a 90% és a maradék 10%-on osztozik az összes többi terület.

    De erről persze a média nem beszél, holott közel sem biztos hogy bármiféle globális felmelegedés történik, főleg hogy az időjárási modellek olyannyira megbizhatóak hogy néhány napnál tovább nem képesek megjósólni az időjárást, arra nem képesek hogy a jövő évi hurrikánokokat megjósolják (holott azok éventként jelentkeznek) szóval az hogy mi lesz 50-100 vagy ezer év múlva klima tekintetében az nem más a kutatók részéről mint khm... nagyotmondás.