• Macropus Rufus
    #31
    véleményem szerint az emberi fajnak nincs és könnyen lehet, hogy belátható időn belűl nem is lesz olyan eszköze amivel egy komolyabb meteort el tudna hárítani.
    Egy - adott esetben - több milliárd joule mozgási energiával rendelkező testet nem lehet eltéríteni olyan 1xün. És erre nem hinném, hogy fel vannak készűlve.
    Ez mondjuk látható az idióta ötletekből is. Szinezet kövek? Majd a napszél?
    Robantsunk atomot rajta? Majd a lökés hullám? A vákuumban mi? Robansunk benne? És akkor mi fog változni? Mivel hatalmas a mozgási energiája ezért max. annyi lesz, hogy kö helyet több ezer fog jönni. Mivel hatalmas energiákról van szó, ezért egy picike kis bum nem fog neki komolyan ártani, a több ezer kissebb kő majd pontosan ugyan azon az úton fog haladni. Pláne ha már a Föld vonzásába kerűltek.
    De a leg alapvető probléma: nincs lehetőségünk az összeset megfigyelni. Pedig 450millió nem olyan hatalmas össze. Tehát, még ha tudnánk is valamit kezdeni velük, sincs esélyünk, ui. nem látjuk ha jönnek. És bármiféle elhárításnak jó messze kell kezdődnie a Földtől, mert ha már nagyon közel van akkor megette a fene az egészet.