• Lucy in the Sky
    #33
    "bárki bármire akár másodpercek alatt alkalmassá tehető" - persze, még ha ez csak egy kiragadott részlet ebből az amúgy hurráoptimista szövegből, akkor is világos, hogy ez felvet bizonyos aggályokat. A világ megváltozna.

    Vagy nem is annyira - igazából a tömegmédia elterjedése óta már csak az agymosás időigénye a "fejlődés" kerékkötője, a megfelelő erővel sulykolt hülyeségek beépítése a közgondolkodásba már ma is rutinfeladat, viszont sokáig tart. Egyénre szabni, és lerövidíteni a terápiát, ezen ügyködik most a sok szorgos Dr. Jekyll. Az átlag jóskapista örök élete puszta ábránd, a Matrix/Construct jellegű tudásletöltés pedig max. mint mellékhatás jelentkezik majd. Mindig lesz hozzá egy magasztos Felsőbb Cél.

    A második bekezdéssel - ha a fentiekből nem derült volna ki - teljességgel egyetértek. Elég reménytelen, hogy az egyszeri lámpavas még valaha ilyen illusztris társaságban tölthet pár napot nagy közmegelégedésre, de sebaj. Erre mondta valamikor régen egy ember: küzdj, és bízva bízzál.