-
caps lock #397 Az Ubisoft a valóban nagyszerű és a maga nemében tökéletes AC2 sikeréből él évek óta és azóta is azt próbálja felül,de inkább alulmúlni.Évről-évre kijönnek egy új résszel,de lényegében nem tudnak semmi újat nyújtani.Már mindent kihoztak ebből a sorozatból amit lehetett.Önmagában minden rész jó és szórakoztató,kellemesen hosszú és tartalmas (kivéve az elsőt),de az egészet tekintve stagnáló.Sokan szerették volna és ki tudja,lehet egyszer lesz ninja/szamurájos AC.Ebben már több lehetőség,több fantázia rejlik,de ezt is csak akkor tudnák normálisan megcsinálni,ha végre elszakadnának az erőltetett animus projektől,Desmondos,időutazásos,sci-fi,fantasy gyökerektől és valami igazán eredetivel rukkolnának elő.Lehet,hogy ezt már nem lehetne AC-nek nevezni,de miért baj ez? Egyszer minden véget ér.Miért szeretjük ennyire ezt a sorozatot? A szabadság,a hangulat,az impozáns tájak,izgalmas fő-,és mellékküldetések.Mindezt meg lehet,meg is kell hagyni,de teljesen új játékmenettel.Az biztos,hogy a harcrendszer nem maradhat így.Nekem ez szúrta mindig legjobban a szemem.Semmi kihívásértéke nincsen.Nem kell gondolkoznod,nincs szükség gyors reflexekre se óvatosságra.Diablószerű őrült egérkattogtatás az egész.Ha valaki erre izgul,hát lelke rajta.Egy az egyben ki kellene venni a hiábavaló és időpazarló gyűjtögetősdit is.Nem érdekel milyen extra jutalom jár értük,én nem fogok egy rohadt toll miatt órákig szaladgálni.A szerepjátékszerű elemek,mint a karakter és városfejlesztés is tét nélküli.Helyesbítek,nincs igazi karakterfejlesztés,de helyette tápolhatod Eziót vagy bamba indián barátunkat tök feleslegesen mindenféle spéci páncéllal és fegyverrel.De minek? Édes mindegy hol tartasz vagy milyen fegyver van nálad,hacsak nem bénázol szándékosan,egyszerűen nem ölhetnek meg,neked viszont pár gombnyomás.Az pedig hogy boltokat újítasz fel,befektetsz,kereskedsz csóró farkasbundákkal (AC3) szintén értelmetlen.Persze meggazdagodhatsz,megvehetsz mindent,de valódi stratégiai előnnyel nem fog járni.Nem tudom mit hoznak a következő évek,de úgy döntöttem adok az ubinak egy utolsó esélyt,hogy meggyőzzenek.Őszintén remélem a Black Flag képes lesz új alapokra helyezni a játékot és vérfrissítésként fog hatni majd az egész sorozatra.