13460980771376987028.jpg
  • MerlinW
    #3310
    A játékosok 80-90%-a konzolon játszik, mert: a konzol kényelmes és nem kell hozzá érteni, céleszköz. A PC-hez érteni kell valamilyen szinten szoftveresen és hardveresen is, drágább, macerásabb, több helyet foglal, több áramot fogyaszt, hangosabb, stb. Az emberek nagy része egyszerűen nem is akar érteni/foglalkozni a PC-vel. Mert valóban, minek ha ott a konzol?

    Tehát ha objektíven belegondolsz: tegyük fel, hogy - ahogy az emberek nagy részének - közöd sincs az informatikához, nem is érdekel, az élet teljesen más területén mozogsz. Mikor hazamész meló után és ki szeretnél kapcsolni mi a kényelmesebb? Beülni a PC amiről annyit tudsz, hogy ikonokat lehet kattintgatni és a falat verni, ha egy játék hibaüzenettel indul, vagy beülni a fotelbe, megnyomni egy gombot és játszani.

    Én informatikus vagyok, '84-ben 4 évesen már videojátékokkal játszottam, 6 évesen már kisebb programokat írtam C64-re, így értelemszerű, hogy nem mozgat a konzol, én jobban szeretem megoldani a játékok által okozott problémákat, mint magával a játékokkal játszani:)
    Viszont én/mi vagyunk az abszolút kisebbség. Tehát a konzol jó és van létjogosultsága. A PC munkaeszköz és én személy szerint csodálkozom, hogy foglalkoznak vele a fejlesztők. Nem csak a warez miatt fogy kevesebb a PC-s játékokból (sőt!), hanem mert alapvetően kevesen játszanak PC-n. +1: rengeteg informatikus ismerősöm van akik konzolon játszanak.