-
Kihívás? Inkább egy kibaszott nagy baromság. Végig sem viszem ezt a fos játékot amit 10 éves konzolhülyegyerekeknek csináltak. Egy 3500 tonnás hajó ne gyorsuljon már széllel szemben 100 m/s-mal. Ennyire nem számított a realizmus? Kibaszott nagy parasztvakítás ez a játék, nem pedig a legjobb AC.
Tengeri harc az AC3hoz képes jócskán le van butítva.
-széllel szemben is gond nélkül mehetsz max sebességgel.
-AC3ban volt vitorla rongálódás. Szóval volt érelme a láncos golyónak.
-Én dönthettem el szabadon, hogy mi legyen az ágyúkba töltve... nem pedig úgy mint most. Fixen láncos golyót lősz az orrágyúkból (ami most vitorla roncsolás helyett STUN-olni tud... omg, tiszta wow... kinek az ötlete volt ez a hülyeség?)
-Oldalsó ágyúkkal meg lehet normál ágyúgolyót lőni ha célzok, viszont ha nem akkor meg bombát lő...(amikkel semmit nem lehet így eltalálni. Milyen igénytelen megoldás ez?
-Újratöltési idő kb 3 mp... még az ellenfél hajóinak is... tiszta árkád...
A harc, de még a gyaloglás is hülyére van egyszerűsítve, funkciók kihagyásával vagy összes vonásával. Elrejtőzök egy csoport ember között és beszorulok közéjük, mert nincs "gentle push" gomb amivel arrébb lehetett volna tolni őket.
Assassinate küldetések, (még a fő küldetés is) olyan egyszerű mint a fa ék. Torony iránt fel lehet szaladni a célponthoz mert alig van őr és 20 mp mire észre vesz. Az észrevétlenség most már nem kritérium, hanem opcionális +500R-ért.
Azt hinné az ember, hogy ekkora nagy területen (ami megint becsapós, mert hiába tűnik nagynak, fele annyira van kidolgozva mint AC3-ban pl) sok lehetőség van, de nem. Összességében 3 fajta küldetés van: sztori, lődd szét a cél hajót, nyírd ki a célpontot. Városokban is csak annyit lehet tenni, hogy gyűjtögeted a sok hülyeséget. Vannak kirabolható ültetvények(raktárak), de azok megint kb 5 percesek, csak be kell rohanni és annyi.
Nekem az a véleményem az 1 év baromi kevés, pláne mivel van multiplayer is. ...és már késül a következő AC is.