13460980771376987028.jpg
  • ratgab
    NA kis tesztelésnek vetettem alá a játékot. Kicsit játszogattam a grafikai beállításokkal.

Full maxra téve kezdő szigeten is képes a belassulásra. No nem veszélyes módon, de amit Shep kolléga is leírt lassabb az egész játék.

A fő ludas tesztek alapján az élsimítás (alapból SMAA-ra lövi be a játék, ha ezt föntebb vesszük EQAA-ra akkor tuti szaggatni fog, ha meg MSAA-n bármelyik opciónál már érezhető a lassulás).

Minden mást maxra tettem csupán az élsimítást hagytam alap beállításon, továbbá az Ambient oclusion-t is SSAO-na hagytam (nagy különbség nincs akkor sem ha kikapcsoljuk, de talán pár fps nyerhető).

Valamint a harmadik dolog az a Shadow Quality, ez már Very High-on egy picit lassít az egész játékon.

Az én gépemen az élsimítás megöli a játszhatóságot, tehát SMAA-n hagytam (lehetne rakni rá 2x-es simítást azt még elbírná, de nem érzem szükségét, nemigen vannak recés élek így sem), Ambient oclusion SSAO-n van jelenleg így jól fut (ízlés szerint ki is kapcsolható gyengébb gépeken tud fps emelkedést okozni ebben biztos vagyok.... HBAO-t csak csúcskategórián használjunk, amúgy árnyalatnyi javulást okoz max, kihagyható).

Árnyékok maradnak High-on. Godrays nem sok vizet zavar mehet föl high-ra és Environment quality very high-ra.

- Tehát amihez nem nyúlnék alapbeállításban akiknek szaggat az az Anti-Aliasing quality (SMAA-n maradhat, vagy vehető FXAA-ra is)
    - Ambient oclusion vagy SSAO-ra vagy kikapcs
    - Árnyék minőség High-nál ne legyen magasabb
    - Én a motion blur-t kikapcsoltam, de csak mert nem szeretem.

Értelem szerint gyengébb gépeken arányosan érdemes lentebb venni mindent, sokkal csúnyább nem lesz tőle a játék. Akinek a növényzet okoz gondot az meg az Environment quality csúszkával játszogasson kicsit.