3496
13460980771376987028.jpg
  • ratgab
    AA = Anti-Aliasing =élsimítás
    AO = Ambient Oclusion = Ennek nem tudom a magyar megfelelőjét, de többnyire elég gépigényes cumó és sok gondot szokott okozni. Legalábbis nálam régi gépen sokszor került off állapotba emiatt.

AO-t a hsz-emben az összes beállításra írtam. HBAO eszi a gépet, SSAO nem annyira, de ha több fps-t akarsz szerintem kapcsold ki, mert van ugye AO off beállítás is. Emlékszem annó Witcher 2 kapcsán az SSAO volt ami lepadlóztatta még a legerősebb konfigokat is.
  • ratgab
    Mint írtam nálam a lentebbi beállítások okoztak csak problémát. Növényzet most is maxon van no problemo.
  • ratgab
    Sorrendben így jönnek: FXAA, SMAA (én ezt használom AMD kártyával), MSAA 2x, aztán EQAA 2x és így egészen 16x-ig váltják egymást az MSAA és EQAA beállítások.
  • Shep
    AO? Az mi, nem ugrik be?
  • Shep
    A szigeten bármit állítottam, ha a növények nem low-ra voltak véve akkor fixen 21fps volt, ha maxon volt minden egyéb akkor is, meg ha low-n akkor is. Érdekes. Most vagy elszúrtak valamit a kódolásnál, vagy pedig mesterséges gépigény növelés van, mint pl. a COD-nál, amit utána persze már patch-el orvosoltak :) Na mindenesetre azért kíváncsian várom a physx patchet :)
  • wedge31
    Tudtommal a MSAA az AMD-re jó a FXAA meg NV-re és ez is a tapasztalatom de majd persze ha gond lesz ugy is sakkozok majd a beállitásokkal.
  • ratgab
    SMAA-t teljes lelki nyugalommal rátolhatod (ez az alapbeállítása egyébként), azzal még szépen fut nálam. Afölött (MSAA, majd EQAA) már gáz van nálam is. Nem vészes, de érezhetően közel sem annyira gördülékeny a futása.
  • ratgab
    Lehet akkor FXAA+HBAO-t (AA-nál egyel nagyobb beállításra raktam ugyebár) már nálam is elbírja. De ahogy bekapcsoltam azt a HBAO-t én sok különbséget nemigen láttam az SSAO-hoz képest.

Reméljük azért a lentebbi fejtegetéssel legalább tippet adtunk azoknak, akiknek nem fut annyira jól.

Amúgy Shep szerintem te is kinyomhatod azt az AO-t teljes lelki nyugalommal. Tuti jelent majd pár FPS-t. Meg a Shadow-t vedd még le és rendben leszel vegetációban is.
  • wedge31
    Hasonló gépem van de NV kártyám, igy értelemszerüen FXAA lesz, nem MSAA mert az tapasztalatom szerint drasztikusan csökkenti a fps-t.
    Majd pénteken kiderül...
  • ratgab
    Ha nem vered a grafikára akkor azt mondom különösebb gond ezúttal nincs a pc-s porttal. Highon jól fut, aki meg ennél jobbat akar az nem is igazi gamer hanem graphics bitch. Amúgy ezeket a beállításokat, amit lentebb ecseteltünk talán még orvosolhatja is egy új driver+ javítás kombó.

Addig is ezzel a fajta futási teljesítménnyel én maximálisan elégedett vagyok. Amúgy most barangoltam egyet Havannában is. Az aprólékosan belőtt grafikai beállítások mellett itt sincs semmi gondom szerencsére.
  • Shep
    Nekem egyébként minden high + FXAA + HBAO(low), blur meg fog kikapcsolva, meg egy sweetfx-et dobtam rá amiben van smaa is,így a városban 30+, a szigeten meg stabil 21 fps volt, bár az új driver dobott 1-2 fps-t úgyhogy már lehet ott is lenne 23 :)
  • ratgab
    Bocs:

I5 3470 3,2 ghz, nem 3570.
  • ratgab
    Akkor van. Egyébként nem teszteltem végig az összes permutációt (AA+AO kombinációkat minden variációban).

Azt vettem észre, hogy mindkét opció, de leginkább az AA tud kellemetlen szaggatást okozni.

Amúgy nálad ez a HBAO milyen AA-val volt tesztelve mert lehet azt is számít. Jah és az az 1 fps az mennyihez adódott hozzá, mert azért az se mindegy.
  • Kongy
    Akárki akármit mond az AC alapvetően egy konzolos széria, amit némi plusz jövedelem érdekében átportolnak PC-re is évről-évre kisebb csúszással.
  • wedge31
  • Kongy
    Eléggé másodhegedűs sorban van, ahogy hallottam.. :D
  • Shep
    Tudod m ia vicc, hogy nekem HBAO+ az gyorsabb 1 fps-el, mint az SSAO. Szóval valami van itt a levesben. :)
  • ratgab
    Kellemes kis játék ez. Már látom, hogy ezt nem fogom elkapkodni. Szépen kényelmesen minden másodpercet kiélvezve leszek el vele sokáig.
  • ratgab
    Config

I5 3570 3,2 ghz
    Gigabyte 7850 oc 2 gb
    Corsair 2x4 gb DDR3 1333 mhz
  • wedge31
    Még hasznosabb lenne ez a hsz ha leírnád ez milyen configra vonatkozó tesztelgetés.
  • ratgab
    NA kis tesztelésnek vetettem alá a játékot. Kicsit játszogattam a grafikai beállításokkal.

Full maxra téve kezdő szigeten is képes a belassulásra. No nem veszélyes módon, de amit Shep kolléga is leírt lassabb az egész játék.

A fő ludas tesztek alapján az élsimítás (alapból SMAA-ra lövi be a játék, ha ezt föntebb vesszük EQAA-ra akkor tuti szaggatni fog, ha meg MSAA-n bármelyik opciónál már érezhető a lassulás).

Minden mást maxra tettem csupán az élsimítást hagytam alap beállításon, továbbá az Ambient oclusion-t is SSAO-na hagytam (nagy különbség nincs akkor sem ha kikapcsoljuk, de talán pár fps nyerhető).

Valamint a harmadik dolog az a Shadow Quality, ez már Very High-on egy picit lassít az egész játékon.

Az én gépemen az élsimítás megöli a játszhatóságot, tehát SMAA-n hagytam (lehetne rakni rá 2x-es simítást azt még elbírná, de nem érzem szükségét, nemigen vannak recés élek így sem), Ambient oclusion SSAO-n van jelenleg így jól fut (ízlés szerint ki is kapcsolható gyengébb gépeken tud fps emelkedést okozni ebben biztos vagyok.... HBAO-t csak csúcskategórián használjunk, amúgy árnyalatnyi javulást okoz max, kihagyható).

Árnyékok maradnak High-on. Godrays nem sok vizet zavar mehet föl high-ra és Environment quality very high-ra.

- Tehát amihez nem nyúlnék alapbeállításban akiknek szaggat az az Anti-Aliasing quality (SMAA-n maradhat, vagy vehető FXAA-ra is)
    - Ambient oclusion vagy SSAO-ra vagy kikapcs
    - Árnyék minőség High-nál ne legyen magasabb
    - Én a motion blur-t kikapcsoltam, de csak mert nem szeretem.

Értelem szerint gyengébb gépeken arányosan érdemes lentebb venni mindent, sokkal csúnyább nem lesz tőle a játék. Akinek a növényzet okoz gondot az meg az Environment quality csúszkával játszogasson kicsit.
  • Hunor1
    nekem jobb klikk billentyűvel céloz( erre rántja elő a pisztolyt) és a ballal lövök
  • ProGabe #1633
    Ha normálisan optimalizálnának, valószínű kevesebb lenne a sirám. Ez olyan, mint a filmeknél, sorozatoknál a folytonos "van már felirat?".
    Én sem szeretem ezeket a fél-offokat, de el kell fogadni, hogy egy fórumon a segítségkérés/nyújtás minden formája jelen van.

DSO Gaming verdiktje:
    All in all, Assassin’s Creed IV: Black Flag is a mess on the PC.

Megint nem használj a videókártyát, a 4 magot, stbstb.
  • hawkie22
    Ja, a másik, késöbb Havannába vissza lehet majd menni, ha esetleg nem szerzek meg minden ládát meg asszasszin-küldit, stb.? Meg a kezdöszigetre?
  • hawkie22
    Most kezdtem el a játékot, eljutottam addig, hogy a kormányzóval találkozom, elötte meg van ez a kis pisztolypárbajozás.
    A kérdés: azt a rohadt pisztolyt hogy húzom elö? Nekem azt írja, hogy a "kérdöjel" gombot lenyomva elöhúzza a pisztolyt és tudok célozni. A billentyüzetem német, és a beállításokban sem találtam sehol. Melyik gombbal húzom elö a stukit?
    Köszi
  • Hunor1
    eeehhh, csak ennyi a loot a búvárkodásban?? kb ugyanazok a ládák mint a szigeteken... semmi extra?? ezért aztán baromira érdemes cápákkal murénákkal küzdeni....
  • Hunor1
    na jó, addig elmegyek búvárkodni. most csináltam meg a búvárharangos küldit. Jó lenne ha lennének értékesebb cuccok odalennt, mert kifogytam a pénzből a sok upgrade miatt.
  • JethroHUN
    A faszt nem kötelező használni... összes célpontot az eagle visonnal kell beazonosítani... most viszont emellett befesti rikító vörösre az ÖSSZES ellenfelet a közelben... Ezt nem tudom, hogy gondolták.
  • JethroHUN
    Kibaszott konzolra, óvodásoknak lowoknak lett butítva ez a játék... még harc közben is, bármely lezárt területről is bármikor el ellehet menni a fast-travel opcióval. anyám...
  • MerlinW
    Abszolut nem veszteséges. AC az egyik legjobban fogyó PC címük.
  • Ndre77
    Hitman-ben is volt, de sem ott, sem itt nem kötelező folyamatosan használni!
  • Shep
    Nyilván, puszta jótékonykodás a PC-s verzió.
  • Hunor1
    jah remélem hamarosan lecseng ez az fps vita itt....
  • Shep
    Ugye milyen jó? :)
  • JethroHUN
    Ezt a kibaszott szar WH-t minek kellett bele rakni a játékba???
  • Kongy
    Ez eddig nem volt gond, csak akkor kezdődött ez mikor kijött PC-re. Bár ne adnák ki.. :) Nekik is veszteséges.
  • Hunor1
    amúgy jó lenne ha lenne egy ilyen "fps-konfig" topic is mert engem zavar hogy nem a játékról és az élményekről, vagy a segítésekről beszélgetünk itt hanem az örökös fps nyavajgásokról...
  • Hunor1
    végre:)
  • JaSoN HuNTeR #1617
    Itt az off topic. Rakjátok be a bannerbe. :)
  • Shep
    Akkor jó, ill. hát nem is de na :)