mrzool#83100x nagyobb a látómezűje mint a Huble-nek.....
Most akkor 100x vagy 6-7x, mint először írtad? A képe jobb vagy a látómezeje szélesebb? A kettő nem ugyanazt jelenti! Továbbá az NRO által adott eszközöknek nem az optikája jobb (az a méretek miatt pl. a főtükör kvázi ugyanaz, mint a Hubble-jé), hanem a felépítése más, és nyilván emiatt mások a tulajdonságai. A Hubble is tudhatott volna olyat, de semmi szükség nem volt rá, mivel nem a szovjeteket akarták vele sasolni.
A 100x látómezőt a WFIRST teleszkópnál olvashattad, ami nem túl meglepő, mivel a W a WIDE-ra utal. De ez megintcsak a felépítéstől függ, és igen, lehet a most adományozott kasztnira fogják építeni, oszt ennyi.
400millió a rendszer (kis keresgélés a neten)
Pont azért kérdeztem, mert én nem találtam a neten ennyire konkrét infókat. Ezek szerint te igen, megtennéd, hogy belinkeled?
Találni híreket arról, hogy "több száz millió dollárból meg lehetne építeni". A napokban olyan is volt, hogy "400 milliót gyűjtene a cég", de semmi infó nem volt arról, hogy ők (B612) mennyit tennének bele, tartalmazza-e ez a fellövés és az üzemeltetés költségeit, ki-milyen formában fogja feldolgozni az adatokat. Szóval csak a lényeg hiányzik, pont ezért kérdeztem.:)
ne legyél bunkó, a net nem ad védelmet, csak a loserek hiszik ezt... :|
én sem voltam veled az pláne, hogy hozzád se szóltam.
Köszi, de semmilyen net által (nem) nyújtott védelemre nincs szükségem. Bunkó sem voltam, csupán rámutattam néhány ellentmondásra, téves információra, születő legendára. Természetesen nagyon szívesen revideálom a nézeteimet, kérlek mutass rá, hogy mely állításomban tévedtem, mert szívesen tanulnék! Ez egy tudományos fórum, ne egymás személyét, inkább a téves információkat ekézzük! Köszönöm.