Vol Jin#41
"Ekkora sületlenséget is rég olvastam már, alapvető fizikai hiányosságaid vannak (mint mindig).
Meg ne próbáld már magyarázni, hogy egy levegőben szétrobbanó meteor nagyobb kárt okoz mint ha ugyanez egyben marad és becsapódik...
Ha ez az orosz meteor egyben marad és úgy csapódik be, akkor most nem pár száz betört ablak lenne, hanem egy a földdel egyenlővé tett város (vagy több) okoska. Vegyél már egy fizika könyvet, vagy legalább számolni tanulj meg.
Köszi"
Szerintem te itt keversz mindent mindennel. Ez a meteor nagyjából 15 méteres lehetett, és száz kilotonnás nagyságrendben robbant. 50 Km magasságból a robbanása bedöntött egy gyártetőt, és ledöntötte az ipari kéményt. A tunguzkai az 40 megatonnát szólt. Amire azt mondtam, hogy akár egy indiányi területet felperzsel, ha a levegőben robban az ennél nagyságrendileg nagyobb objektum.
Egyébként szerinted egy hidrogénbombát hol robbantanának? Talajszinten, vagy a légkörben, ha az a cél, hogy nagyobb legyen a pusztítás? Mármint a felszabadult energia pont ugyanakkora mindkét esetben, de a hatókör az nagyobb a légköri robbanásnál. Ez egy pici meteor volt, és ha nem 50 Km-es magasságban szabadítja fel azt a pár száz Kt erejét, hanem mondjuk 2-3, akkor egy teljes várost kipusztít. Nagyobb méretnél tökmindegy annak, aki alatta van, hogy ráesik, vagy a légkörben robban. Ennek semmi köze ahhoz, hogy ez a kicsi így volt szerencsés, a légkörben. Te érted, hogy mi a különbség egy 15 méteres, és egy száz méteres nagyságrendű között?