• mrzool
    Emlékezzél vissza amikor a usa hadserege egy soha nem használta katonai műholdtat adott a NASA-nak. Ennek a műholdnak a képalkotó eleme sokkal finomabb mint a Huble-é... Gy.k. a NASA padlót fogot, hogy a hadseregnek már a Huble felövée elött jobb optikájuk volt mint nekik Ui. a műhold idősebb a HUblenél, és vagy 6-7x jobb képet tud készíteni...

Én emlékszem, mivel csak néhány hónapja volt, de akár rá is kereshetsz a neten. Mivel a te memóriádat láthatóan negatívan érintette ez az eltelt néhány hónap. Azt is mondhatnám, hogy így keletkeznek a legendák és összeesküvés elméletek.

Az a Hubble-szerű 2 cucc, amit kaptak, az tulképp egy Hubble, mivel ha rákeresel a KeyHole kémműholdakra, akkor rájössz, hogy a kettő egy tőről fakad. Nyilvánvaló különbség, hogy az egyiket a földfelszín felé fordították néhány száz km magasból, míg a másikat távoli galaxisokra, néhány száz fényév távolságból.

Egyébként pedig azt is merész kimondani, hogy "6-7x jobb képet tud készíteni". Minél jobb? Mit jelent az, hogy jobb? Most kaptak egy rakat alkatrészt, darabokban. Ez kb. egy váz, amibe majd olyan aktív elektronikát és érzékelőket pakolnak, amilyet akarnak. Hát nyilván jobb is lesz, mint a 70-es években tervezett és épített Hubble. Mily meglepő.

kb. 400millió dodóba kerűlne(nem kitaláció, a meteorral kapcsolatosan keresgéltem és bukkantam rá erre az adatra) az a rendszer ami nem a Föld hanem ha jól emléxem a Vénusz mellől figyelné a dolgokat,

Kontextusból kiragadva ez nehezen értelmezhető. 400 millió mi? Egy szonda? Indítással együtt? Ki fogja üzemeltetni, hány éven keresztül, mennyi pénzért? És 1 elég ebből? Nyilván nem...

Arról nem is beszélve, hogy hagyjuk már azt a butaságot, hogy mindent a NASA-nak kell megoldania. Egy 400 milliós ország adófizetői követelhetnek rajtuk bármit, de a világ többi részének kb. semmi köze ahhoz, hogy mire költik azt a kevés pénzüket.