• Nailboy
    #224
    Bár leírtam hogy mikor tárgyalok veled tovább, de kivételt teszek veled, mert kapcslódik.

    1.) Ha ma napelemet teszek le a tetőmre opció hogy visszatáplálom, ha tetszik neked ha nem. A rám eső beruházási költséget kell csak számoljam, a többi bullshit. Ezt pedig leírtam mennyiért vettem és 8 év alatt visszahozza az árát.
    NO COMMENT

    2.) Ha válaszolnom kell arra az esetre hogy nekem kell gondoskodnom a túláramról, akkor az egy olyan szitu hogy a szolgáltató kell hogy közölje hogy nem kell.

    Ez jelenleg fikció.

    Nem mond ilyet, mert előre meg kell kérdezni mielőtt telepíted hogy engedi e vagy sem. Az engedélyezésnek pont az a lényege hogy megnézik várhatóan kell e nekik többlet áram olyan kapacitással ahogy tudod adni várhatóan a te termelésitípusodra jellemző szezonalitással.

    Erre ma az a válasz alapban hogy köszi kell.

    Mi a fenének tervezzek meg egy olyan rendszert ami pufferel ha a pufferelést más meg akarja oldani?

    3.) De továbblépek a te szürreális képzeletvilágodban létező alternatív univerzumba, miszerint valami sötétzöld démoni erők kényszerítik csak a szolgáltatómat az engedély kiadására, az áramra semmi szükség, azt csak belevezeti a földbe nyilván...

    És az én lelkiismeretemre appellálva megnézzünk MI LENNE HA? Mégse kellene az általam termelt áram egyetlen elektronja sem (nyilván ez is életszerűtlen, de képzelegjünk tovább)

    (Nyilván az sem játszik hogy majd rákötöm a szomszédot, mert ebben a szürreális játékban csak a szabályszerűen rajzolt konzervatív szabályok értelmezhetőek így ez is tilos)

    Hopp, megnövekednek a beruházási költségeim egy puffermegoldással mondjuk a duplájára. (hidrogéncella, pl a fejlettebbek közé tartozik, hogy ne hápogjon senki az akksik miatt, ÉS IGEEN kapható kereskedelmi forgalomban, mint ahogy vizet is melegíthetek ha nagyon akarok.., meg a lakást is hűthetem...)

    Hmm ezesetben a karbantartási kölségeim még mindíg elenyészőek egy szénerőművi turbinafelújításhoz képest, meg a vagon szén árával matematikailag összehasonlíthatatlanul végtelen kicsi a nulla érték ami nálam a napfény beszerzési oldalán szerepel.

    Jah, de hogy ebben a játékban így elértük 20 év térülést és akkor szerinted már meg sem éri?

    VS szénerőmű ami sosem térül meg.
    És akkor hagyjuk a járulékos károkat.

    Arról volt szó hogy felveszi a szénerőmű által termelt energiával a versenyt a nap.

    Nyersanyag oldalon csak a demens hülyéknek kell ezt magyarázni.
    Beruházás oldalon pedig most te jössz a szénerőműberuházások költségelemzésével, és aztán folyatjuk.