Cefet#22
Molnibalage: összevissza fröcsögsz.
10# Egy kommentet írtam, melyik mondatot nem tudod értelmezni? Mi az, hogy HOL? Szerintem meg igen. :)
15# Leírsz magadnak egy hülyeséget, és azt bizonygatod. Bravó! Fingod sincs... Nincs 100Ft/kWh garantált átvételi ár, én azzal a kb 50Ft/kWh árral számoltam, amennyiért én veszem az áramot.A mostani szabályozás szerint úgy érdemes méretezni egy ilyen rendszert, hogy éves szinten nullszaldóra jöjjön ki a termelés-fogyasztás. Éppen azért mert magánszemélyeknek nincs támogatás sem az áramra, sem a rendszerre. Szóval nem kell jajgatni, azt a kevéske adó-forintodat nem én fogom elkölteni.
Az én hobbim rám tartozik, a Tied meg Rád. A kaliforniai borászok problémáit meg vastagon leszarom, mint ahogy ők is az enyémet. Abban sem vagyok biztos, hogy rajtuk (és Rajtad) kívül észre vette-e valaki a szélerőművek időjárás változtató hatását...
21# Szerencsére mások sok mindent máshogy vélnek mint Te. Az igaz, hogy a napelemeket legfeljebb lekapcsolni lehet, de a szélgenerátorokat lehet szabályozni. Az más kérdés (és a német szélerőművekkel is ez volt a helyzet), hogy van-e rá hajlandóság. Gazdaságilag már most is versenyképesek, mert ezek nem állami beruházások. Ergo valakik a saját pénzecskéjüket (mint én az enyémet) tolják bele, és hidd el utána járnak néhány dolognak.
Nem ez a gazdasági csődtömeg, hanem inkább az, hogy kb 1 millió ingyenélő, potyaleső senkiházit etetünk. Én ezt a pénzt költeném másra...