• duke
    #153
    Az zold energia az legfejebb csak a kornyezetpusztito technologiakhoz kepest tunik gazdasagtalannak, es csak rovidtavon. Mert azt ugyan senki be nem bizonyitja, hogy egy a felepitese utan szinte ingyen uzemelo eromu, hosszutavon dragabb lehet, mint egy olyan eromu, amibe megallas nelkul lapatolni kell a szenet, gazt, olajat.
    De meg ha netan, hosszutavon meg is csak kiderulne, hogy a nap, szel, geotermikus eromuvek, mondjuk dupla aron termelik az aramot, mint a fosszilis eromuvek, az sem szamit. Na bumm, legfejebb azt mondjuk, ennyibe kerul az energia es punktum. Mert az alternativa, a kornyezet pusztitas, az eloskodes a termeszeten, masok (emberek, allatok ) elete aran valo energia termeles, az ELFOGADHATATLAN. Meg akkor is elfogadhatatlan lenne, ha ingyen vona a szen, gaz, olaj.
    Ezert nem szamit, hogy mennyiert termel a szeleromu. Persze a leheto legoptimalisabban kell oket felepiteni, de csalas osszehasonlitani, oket egy kornyezetszennyezo technologiaval ugy, hogy kozben a kornyezetpusztitas koltsegeitol nagyvonaluan eltekintunk.