• torcipepe
    mindenki azt mondja, hogy aki nem ért hozzá, csak megszokta az xp-t, annak nem tenne jót a változás, mert minek...
    nos, a családom példáját felhozva megmondom, hogy miért nincs igazuk. mikor előkotortam a sufniból a régi p3-as gépemet, hogy ne mindig engem zaklassanak, ha netezni akarnak és megszokásból tettem rá az xp-t, néhány nap alatt kinyírták. mert hiába telepítettem fel rá mindent, amire csak szükség lehet, ők mindig találtak valami felesleges szart. így ment néhány hétig. aztán meguntam és kaptak egy lubuntut. és bár abban is benne van minden, amire csak szükség lehet a faszbúkozáshoz, mégis azért rinyáltak, mert erre már nem tudták ezeket a szarokat (winamp, mindenféle kodekek, "vírusírtók") feltelepíteni. minek??
    úgy vagyok vele, hogy windowst csak az használjon, aki ért hozzá. pont ellentétesen az elterjedt szemlélettel, hogy épp az való a hozzá nem értőknek, a linux meg csak a vérbeli kockák játékszere. manapság már a kernel bütykölése nélkül is lehet linuxot használni, ha meg megdöglik, istenem, fogom magam és újratelepítem, nem fogok szenvedni azzal, hogy rájöjjek a problémára, ahogy windows alatt sem tettem ezt szinte soha sem.
    a spéci programok miatt pedig ismét csak felesleges ragaszkondni az xp-hez. az már csak a fejlesztők lustaságát jelzi, hogy 10 éve nem voltak képesek frissíteni a programjukat. talán el kellene gondolkozni, hogy ki van kiért. nem én vagyok az eladóért, hanem ő van értem.