Komolytalan#8
"Már most is agyrém, hogy egy 1000 foritos tételért vagy kifizetsz 2000 forintot a futárnak,"
Mert te elvinnél mondjuk 1000 Ft értékű üres PET-palackot, Szombathelyről Békéscsabára, olcsóbban? A szállítás elsősorban nem érték, hanem méret és tömeg arányos.
"vagy ha a Magyar Postára bízod, akkor 80% eséllyel egyszerűen ellopják, de a legjobb esetben is neked kell a postán sorba állnod érte, mert a kikézbesítés kimerül annyiban, hogy bedobnak egy értesítést, akár otthon tartózkodtál, akár nem."
Művelődjél: postai díjszabás .
2000 Ft-ba az értékbiztosításos, garantált 1 napos kézbesítésű csomag is belefér. Általában nem így szokták feladni a netes boltokból a termékeket. Egyre többször fordul az elő, hogy megrendelek valamit a DHL-től, az elhozza Magyarországig, de itt már nem érdemes neki kézbesítenie, így inkább postára adja. Egyébként egy postai csomaghoz alapban jár UPS szintű (DHL-étől mérföldekkel jobb) csomagkövető, vagyis csomag nemigen veszhet el. A tartalma igen, de erre jó az értékbiztosítás. A házhoz kézbestés alapszolgáltatás, vagyis ha a postás nem kézbesíti - van ilyen - akkor panaszt lehet tenni a posta.hu oldalon (én is tettem már, azóta kézbesíti, igaz a kézbesítő is lecserélődött). Egyébként ha megvan a csomagod azonosítója (normális webshop ezt megmutatja, miután postázta), akkor erre hivatkozva nekem simán megadták a futár mobil számát, akivel meg tudtam beszélni, hogy mikor jöjjön, mert mikor vagyok otthon.
"Az pedig már hab a tortán, hogy ha Kínából rendelsz, akkor ingyen van a posta, míg ha a szomszédból, akkor levesznek 2000 forintra."
Benne van az árban. A sok lépcsős kereskedelem árrései viszont hiányoznak, ahogy a garanciád sincs ez esetben, tehát annak az ára is hiányzik. Az más lapra tartozik, hogy egy 1USD-s fülhallgatót is elküld ingyen - ezen ő nyilván bukik, minimum 20-30 USD-t. De te 1 USD-s fülhallgatót veszel, más meg 1000 USD-s műszaki kütyüt, azon meg többet fog nyerni a 20-30 USD-nél, jóval.