A sorozat folytatódik...?!
-
én a Blood Omen-ek történetét csak olvastam, nem játszottam velük, viszont a Soul Raver 1-et imádtam... külön tetszett, hogy a vámpírokat nem lehett csak úgy ledarálni, karóba kellett húzni őket vagy vízbe/tűzbe/fénybe hajítani... a kamerakezelés ott még tűrhető volt, valamelyik gombnyomásra egyből Raziel mögé ugrott a kamera, ami kezelhetővé tette.. egyedül a legvégén akadtam ki, a "To be continue" feliratnál...
a 2. rész már picit csalódás volt az elsőhöz képest, az ellenfelek kivégzése már nem volt kihívás, Raziel puszta kézzel széttépett bárkit, a vége felé a Soul Reaverrel meg már megállíthatatlan volt.. a kamerakezelés PC-n meg katasztrófális volt, alapvetően billentyűzettel irányítottam, és néha kapkodtam az egérhez, hogy a kamerát olyan szögbe állítsam, ahonnan még látok is valamit..
Defiance már jobb lett, mint az SR2, itt már sajna ki is hagyták, hogy Raziel (vagy Kain) bármi mást fegyverként használhasson, de végül is nem is lett volna értelme, mindkettőnél ott volt a Reaver.. viszont jó pont, hogy érezni lehetett a két karakter közti különbséget.. Raziel inkább egy mozgékony, gyors gyilkológép volt benne, míg Kain a lassan de biztosan, megállíthatatlanul bedarálok stílusban volt játszható.. itt is csak a kamerakezelés volt a szörnyű, itt már a fix kamerás megoldással ügyeskedtek, ami többnyire tűrhető volt, de egy-két helyen iszonyat hülyén oldották meg, és az ember jóformán csak az érzéseire hagyatkozva ugrott a láthatatlanba (pl mikor Raziel menekült az ősi istenség elől felfele) illetve pár helyen elég hülyén oldották meg, mert hátulnézetből hirtelen szemből nézetre váltott, és Razi/Kain egyből hátraarcot vágva megindult visszafele, amiből persze megint kameraváltás lett..
összességébe nekem az SR1 volt a kedvencem, utána a Defiance és végül az SR2
bízom benne, ha lesz folytatás, akkor minimum a Defiance szintjét eléri, de nem bánnám, ha új kedvencet kellene avatnom e sorozat részei közül (: