• Szefmester
    #127
    Hogy is mondjam.. egy időben azt hitték hogy nincs kisebb dolog mint az atom. És nincs nagyobb mint a nap pl. Aztán most már szubatomi szinten vizsgálódunk, és tudunk több milliónyi másik galaxisról is, nem csak a naprendszerről. Eddig mindig volt kisebb/nagyobb egy léptékkel.

    Most csak feltételezek, de mi van ha az egész "big bang" csak egy nagyobb valami egy eleme. Mint egy bolygó egy csillagrendszerben a sok közül.

    Ez a 13 fényév soknak hat emberi léptékben, de csillagászatiban kb mintha át akarnék menni a szomszéd utcába ha a föld a világmindenség.
    ha találnának egy kőzetbolygót ott, és a mérésekkel légkörszerűséget is találnának, akkor lehet hogy érdemes lenne kicsit több pénzt fektetni az űrkutatásba, azon belül is az energia, bioszféra, meghajtás témakörökbe. Ha ezek megvannak akkor talán lehetőség volna egy bányászkolóniát létrehozni a holdon, ahol majd az ott kitermelt anyagokkal lehetne valami nagyobb űrhajót építeni, és indítani. Ha már egyszer az alacsonyabb gravitáció könnyebbé tenné.
    beletelne pár évtizedbe mire ez kiépülhetne, de kapu lenne a naprendszerre. És talán egy komolyabb szondát is meg tudnának tervezni addigra erősebb és modernebb meghajtással hogy elinduljon a "szomszédba".

    A vicc persze az, hogy a voyeger szondákat elvileg már egy most kilőtt "utód" is be tudná előzni, ahogy majd azokat is be tudnánk majd előzni. Meglehet hogy mire az első szonda odaér és visszatér az első jel addigra elérjük azt hogy ne két generációnyi idő teljen el mire odamehetnénk hanem "csak" 1.