• Balumann
  #275
  "Hagyjuk, kár beléd."
  Ezt én minden hozzászólásban leírtam, hogy kár belém. Nem tudom és nem is ez a lényeges, hogy én miket olvastam el (nem mostanában volt, és nem is az volt a célom, hogy én most xy történésznek elolvassam a könyvét, csak hogy ő mit állít, hogyan mutatja be azt, amit a holokausztagadók), én olyan vitába nem is fogok belemenni, ahol érvelni meg bizonyítani kellene valamelyik álláspontot, mert úgyis csak ctrlc ctrlv lenne valamelyik cikkből. Olyat szívesen olvasnék, amiben te - vagy bárki más reagál 1-1 holokauszttagadó cikkre, leírja hivatkozásokkal, hogy miben hazudik, bár a legjobban több ilyen Perge-Karsai-Ungváry szerű viták érdekelnének, mert abból derül ki a legtöbb dolog.
  A holokauszttagadók rengeteg eredményt tulajdonítanak magukénak, persze ez relatív, mert amit egyértelműen sikerült bizonyítani, azt egyszerűen történészek csinálták (hiszen a tagadók egy része is az).

  Egyébként érdemes elolvasni, hogy itt (ha engedi linkelni) mit írnak Elie Wiesel esetéről, kicsit többet, mint bárhol máshol...

  "Ami a buchenwaldi árva gyerekek listáját illeti: bennünket a gépelt ívek 9. oldala érdekel, amelynek fénymásolt példányát kérésére megkapta Grüner Miklós is, azóta feltették az internetre is. Ugyanabból a fénymásolt 9. oldalból más példány került Grüner Miklóshoz, mint a világhálóra. A Grünernek küldött változatban a 405. sorszámnál ez szerepel: „Wiesel Lazar, 4. 10. 1928., Marmorossziget”. Az interneten: „Wiezen Lazar, 4. 10. 1928., Sighet”. Miről árulkodik ez? Nem kevesebbről, mint arról, hogy valaki utólag meghamisította a 9. oldalt annak érdekében, hogy Wieselnek legyen igazolható máramarosszigeti személyazonossága már 1945-ben. Ki állította össze a listát, kinek a birtokában van, ki adhat ki róla fénymásolatot? A nagy hatalmú amerikai Joint (American Jewish Joint Distribution Committee), a világ legnagyobb nemzetközi zsidó humanitárius segítségnyújtó szervezete. Wieselnek (vagy egy ügynöknek) nem volt nehéz bejutnia ide, hogy manipulálja a névsort…"

  Mennyi lehet ebből az igaz, és ha ilyet is lehet, akkor tényleg mennyire lehet hiteles bármi is.