• simika
    Csúsztatsz. Én sehol nem utaltam arra, hogy romantikázva tekintek a náci németországra, vagy hogy a német-nácikkal szimpatizálok, vagy hogy ők példaképeim, és nyomukba akarok érni, vagy hogy tetszik a német propaganda. Arról meg aztán végképp fogalmad sem lehet, hogy mit csinálok, amikor épp nem fórumozok. Légy szíves tartózkodj a további távkiértékeléstől.

Én magyar vagyok, a német-zsidó holokauszt számomra nem jelent többet történelmi érdekességnél. Egyetlen ok miatt van jelentősége a témának számomra, az pedig az, hogy az én adómat szívják le a zsidók holokauszt-kárpótlás jogcímen, és aki belerondít az üzletbe, azt kicsinálják.

"könnyű a nácikat kollektíven bűnösnek kikiáltani" ... "őket borzasztó bűnök terhelik"
    Látom, te az általad kijelölt könnyű utat követed :). Én veled ellentétben nem kiáltottam ki őket sem bűnösnek sem bűntelennek. Ilyent én nem szoktam tenni. Szerintem a "bűn" nem abszolút általános érvényű fogalom, csak az adott társadalmi konvención belül értelmezett. Pl most a zsidók által uralt világrészben bűn nem szeretni a zsidókat, a náci németországban ez azonban elfogadott volt. A zsidó hagyományok alapján pl nem bűn 3 évnél fiatalabb kislánnyal fajtalankodni (Talmud), vagy megölni a gójok legjobbjait (Talmud), a Magyar kultúrában ezek nem annyira elfogadott dolgok.

"Tényleg olyan nehéz kimondani hogy pusztuljon az ellenség?" Szerinted ki az ellenség?