fszrtkvltzttni#178
A tudományban azért igenis van egy nagy adag tekintélyelv. Még a természettudomány is. Vannak nagy nevek, akiknek a véleményére adnak, és elsősorban ők formálják a tudományt. No nem arra kell gondolni, hogy amit mondnak az szent és sérthetetlen, de igenis nagy befolyással vannak rá, és amikor egymásnak ellentmondó állítások találkoznak, akkor első körben a név számít. Egzakt tudománynál ez mondjuk nem nagy probléma, mert hamar kibújik a szög a zsákból, de a többinél nem bizos.
Viszont erre alapozva el nem fogadni dolgokat alapvetően hibás gondolatmenet. Ugyanis, ha abból indulunk ki, hogy a történelmet meg lehet hamisítani, akkor azt bármelyik oldal megteheti. Az alapján se lehet válogatni, hogy melyik életszerű, ugyanis aki hamisítja a történelmet, az valószínűleg könnyen hihető hamisítást fog kreálni, ezzel szemben az élet az ami előszeretettel kreál teljesen kusza, akár látszólag ellentmondásos dolgokat.
Konkrétan ehhez a témához:
Nagyon sokan nagyon sok mindent állítanak gyakorlatilag ellenőrizhetetlen forrásokra hivatkozva. Hogy ebből mi az igaz, és mi nem, azt egyszerű átolvasással szerintem nem lehet eldönteni, csak egy számunkra szimpatikusat tudunk választani a palettáról. Saját tapasztalatom szerint, az ellenoldal szinte minden pontján támadja a hivatalos történetet, és együtt egy teljesen irreális képet ad, ahol zsidók vannak még a spájzban is. Éppen ezért, azt tudom csak elfogadni belőle, hogy talán nem pontosan ugyanúgy történtek a dolgok ahogy az jelenleg elfogadott, de ez azért a lényegen nem változtat. Abban biztos vagyok, hogy vannak zsidó túlélő történetek amelyek nem igazak, vagy erősen ferdítések, de ez természetes, mert tapasztalatom szerint mindeki hajlamos a ferdítésre. Abban is biztos vagyok, hogy sokan ezt az egészet pénzszerzésre használták fel, mert ez az ember hajlamos mindenből pénzt csinálni. Ebből a szempontból a nem zsidók is ugyanakkora zsidók. Viszont ezekből még nem következik az, hogy az egész holokamu lenne.
És akkor a lényeget, egy adag konteoval megfűszerezve, a végére tartogattam.
Ha elfogadjuk azt, hogy ez az egész egy nagy összeesküvés, ahol a történelmet, a gazdaságot, a politikát, a tudományt manipulálják a zsidók, akkor miért ne lehetne az antiszemitizmus is egy mesterséges zsidó manipuláció, és a terjesztői mögött is miért ne állhatnak ők, akár személyesen. Miért ne lehetne a holokauszt helyett a holokamu a zsidó kamu, hogy ezzel jogos önvédelemre hivatkozva támadhassanak minket? Emlékezzünk csak, hogy nem rég a jobbikban is mi történt! Honnan lehet tudni, hogy molnarandras22, usersg, simika, sippie nem-e zsidó provokátorok? Ha tényleg akkora hatalmuk van, akkor ezt nyugodtan megtehetik, mert a hétköznapi ember, még ha tömegével rá is jön az igazságra, akkor is tehetetlen egy minden szempontból domináns ellenféllel szemben. Ráadásul, ha eleget hazudnak és talán a hazugságot is hazugsággal cáfolják, akkor az olyan megosztottságot eredményez, hogy még az egységes fellépés is lehetetlen.
Ilyen logika mentén bárhova ki lehet lyukadni. Az interneten pedig minden információt meg lehet ehhez találni.