• Irasidus
    "Írtam példát korábban, az 1 évvel ezelőtti eseményekkel is képesek voltak egy nemzetet megtéveszteni. Ezek után semmi garancia nincs arra hogy 100 vagy 1000 évvel ezelőtti eseményekről a valós dolgokat közlik (pláne hogy egyáltalán ismerik azokat)."

A jelenkori esemény mindig is bizonytalan (vajon miért?), nem is a jelenkori történészek feladata ezt felderíteni.

"Főleg a mai technológiával, fél pillanat alatt összeállítható bármilyen bizonyíték bármiről, arról nem is beszélve hogy eltüntetni sem kerül több időbe."

Szerinted. A valóságban ez nem így van, a történészek (és minden tudomány) feladata a megtévesztő információk kiszűrése (is). A tudománynál jobb módszer ezeknek kiszűrésére nincs. Innentől kezdve lehet próbálkozni, de ne áltasd magad, nem te fogod lebuktatni azokat, hanem a képzet szakemberek, vagyis történészek. ;)

"Innentől kezdve semmi más dolguk nincsen, mint bizonyos csoportok érdekeinek megfelelően kitalálni egy történetet, néhány kreált bizonyítékkal alátámasztva pár lefizetett professzorral akik hitelesítik azokat, és kész a mendemonda."

Nagyon szép mese, csak éppen mese. A valóságban a tudomány nem tekintélyelvű, hanem bizonyítékokon alapul. Nem a professzor hitelesíti a bizonyítékot, a bizonyíték önmagában bizonyít. Innentől kezdve lefizetheted a professzort. A kutatók nem pajtásai egymásnak, hanem ellenfelei, vetélytársai és mindenki azt lesi ki mikor hibázik. Persze ezt te honnan is tudhatnád, ezért mesét találsz ki. ;)

"Aki meg tagadja, azt börtönbe zárjuk a'lá demokrácia. Ez persze nem csak a holokausztra vonatkozik, ugyanúgy homály lengi körül a Pearl Harbourt megelőző eseményeket, vagy Kassa bombázását. A kommunista rendszerben is arról szóltak a történelemkönyvek hogy a hős Sztálin mindenekfelett, aki mellesleg milliók halálért volt felelős."

Ez aktuálpolitika, ennek a tudományhoz semmi köze. Ennek egy részével még egyet is tudnék érteni. De ennek semmi köze a jelenlegi témához.

"Ha azt tanították volna neked most azt szajkóznád, gondolkodás nélkül. "

Egyenlőre te szajkózol itt gondolkodás nélkül a tudományról, nem én. Láthatólag a közelében sem vagy, én észre vettem. ;)

"Naivságod egy szőke nőével vetekszik (bár ez erős a szőke nőkre nézve, bocsánat). "Tudományosmódszertanvanám!" szövegen kívül gondolkozzál is néha, esetleg legyen saját véleményed. És próbálj valami hasznossal is foglalkozni, ami mondjuk gyarapítja a gazdaságot. Bár te lehet azért erőlteted ezt a témát, mert ebből élsz meg, a többség azért a múltból nem tud megélni sajnos :("

Ez az érv, hogy naiv vagyok és kész? Tényleg ennyire futja csak? Kezdem magamat okosnak érezni. :D Nem ebből élek, más tudománnyal foglalkozom, de ez lényegtelen.