• 355
    #7
    Egy kicsit off, de megint kikapcsolt valamit a Google. Korábban elvesztettük a keresésből a + jelet, ami azt jelentette, hogy az utána álló szónak feltétlenül benne kellett lennie a találatban (a - még megvan, ez kizár egy kifejezést). Most oda lett az új képkeresővel a similar (hasonlók) és az other sizes (egyéb méretek) ami szintén nagyon hasznos volt.

    Gondolom kiszámolták, hogy az évi 1.000.000.000.000 (ezermilliárd vagy egy trillió) keresésből csak 4% használta ezeket a funkciókat és 26GW energiát megspórolhatnak, ha kikapcsolják őket. Bár ez annak a 4%-nyi (40 milliárd) keresőnek hiányozni fog, de ők le vannak...

    A neten fellelhető infó szédítő sebességű növekedésével lassan eljön majd az idő, amikor egy új kereső nagyot kaszálhat, ha sokkal jobban szűkíthető kereséseket és logikai kapcsolatokat tesz elérhetővé.

    A másik változás, ami nagyon zavar, amikor egy olyan keresés eredményeinek elején, amely egyébként milliós találati listát eredményez, egymás után akár 50 találat is ugyanarról a domainről van.