• bvalek
    #50
    A vágykeresztség jó példája annak amit noland mondott. A vallás toldozgatása foltozgatása. Mert ugye ezt is utólag tették bele.

    Ez objektíve nem felel meg a történelmi valóságnak, már az apostolok leveleiben is benne van ez a tanítás, de amúgy meg Jézus mellett a jobb lator sem lett megkeresztelve. A kora-keresztény iratok egyértelmüen tanusítják, hogy ez a tanítás kezdetektöl változatlanul megvan az Egyházban.

    A bekezdésben lévö többi sületlenségre nem érdemes reagálni, mert szalmabábu-érvelést folytatsz, olyan butaságokkal vádolod az Egyházat amiket sosem mondott. Összekevered a katolikusokat valami túlvilágra nyáladzó, világgyülölö szektával...

    Mert ugye azt te se gondolod, hogy van univerzális jóság.

    Pedig pont ez a Kereszténység lényege... ügyesen sikerült elsiklanod fölötte...

    Ez egyrészt elfogadható, másrészt furcsa, hogy a mindent följegyző egyiptomiak elfeledkeztek egy virágzó szomszédos kereskedő országról, meg egy feleségül adott hercegnőről.

    "Elfelejtették" feljegyezni a világtörténelem legnagyobb harciszekér csatáját is, amit a Hettita birodalommal vívtak és elvesztettek... érdekes félreértéseid vannak az egyiptomiakról is... az a "virágzó kereskedö ország" csak néhány évtizedig létezett mellesleg, és eléggé lényegtelen része volt a közel-Kelet történelmének. Arról a Biblia nem tehet, hogy te többet képzelsz Izraelröl mint amennyit állít róla...

    Külön kellene választanod az egyházat, annak felekezeteit, az egyes embereket, és a vallást.

    Egy egyháznak nincsenek felekezetei (ez sokat elmond a tájékozottságodról), de amúgy egyetértek, elsösorban neked kellene megfogadnod a saját tanácsodat, mert egy csomó összefüggéstelen marhasággal próbálod bemocskolni az Egyházat, amikhez nem volt semmi köze.