• Csacsis
    Nem értek egyet!

Minden évtizednek megvannak a maga szórakoztató filmstílusai. Ami a 80-as 90-es években volt, az mára elavultá vált. Sci-fiben pedig nagyon változott a műfaj. A régi star trekek azért voltak sikeresek, mert a régi idők gagyi effektjeihez adtak egy-egy olyan történetet, mely logikus és elgondolkoztató volt. Sok scifi rajongót magába szippantott ez az univerzum. De ma már nem tudnál eladni egy olyan filmet, ami pl olyan mint a Star trek 1 csillagösvény. De mondhatnám az űrodisszeát is. Lehet hogy filozófiailag nagyon jó, de ha elunja magát a moziközönség, akkor nem hoz bevételt. Márpedig bevétel nélkül nincs tovább semmi. J.J. azért nagy ember a filmszakmában, mert képes volt feléleszteni a régi korok filmszellemét a mai modern stílusban úgy, hogy ne vesszen el az eredeti elgondolás, az eredeti ötlet és a filmet átjárja újra az a légkör, mit egykoron megszerettünk benne. J.J nélkül ma nem lenne Star Trek (az új film kiválló lett szerintem), tökéletes a mai degeneráltabb filmet kedvelő alkonyatgenerációnak. Mert ha nem is veszik észre, de a látvány és poén világ segítségével egy részük talán fogékony lesz arra a filozófiai eszmefuttatásra, mely az ST univerzumot mindíg is jellemezte. ST sosem lesz már olyan mint régen. Ne is legyen!!! Ma már nevetségesnek tűnik egy-egy TOS vagy akár voyager rész! Az eredeti Star Wars természetessége miatt lett jó. Ott a sci-fi nem látványelemként lett megcsinálva, hanem háttérnek. Az 1 CGI borzalom. A 2. 3. részben már van jó történet is. Azok már élvezhetőek. J.J. nagy dolgot csinálhat az SW univerzummal. MErt rajta áll, hogy folytatódik-e Lucas sikerszériás agyszüleménye, vagy kúszik tovább ellaposodva mindenki számára csak fénykardos csihipuhi emlékként. De én bízok benne. Szerintem kiválló művet fog letenni most is az asztalra. A LOST meg igenis jó volt. Csak nem volt értelme, de már kellett egy 2. Twin peaks, amit végig lehet izgulni. :Ð