47
-
#47 Nem értek egyet!
Minden évtizednek megvannak a maga szórakoztató filmstílusai. Ami a 80-as 90-es években volt, az mára elavultá vált. Sci-fiben pedig nagyon változott a műfaj. A régi star trekek azért voltak sikeresek, mert a régi idők gagyi effektjeihez adtak egy-egy olyan történetet, mely logikus és elgondolkoztató volt. Sok scifi rajongót magába szippantott ez az univerzum. De ma már nem tudnál eladni egy olyan filmet, ami pl olyan mint a Star trek 1 csillagösvény. De mondhatnám az űrodisszeát is. Lehet hogy filozófiailag nagyon jó, de ha elunja magát a moziközönség, akkor nem hoz bevételt. Márpedig bevétel nélkül nincs tovább semmi. J.J. azért nagy ember a filmszakmában, mert képes volt feléleszteni a régi korok filmszellemét a mai modern stílusban úgy, hogy ne vesszen el az eredeti elgondolás, az eredeti ötlet és a filmet átjárja újra az a légkör, mit egykoron megszerettünk benne. J.J nélkül ma nem lenne Star Trek (az új film kiválló lett szerintem), tökéletes a mai degeneráltabb filmet kedvelő alkonyatgenerációnak. Mert ha nem is veszik észre, de a látvány és poén világ segítségével egy részük talán fogékony lesz arra a filozófiai eszmefuttatásra, mely az ST univerzumot mindíg is jellemezte. ST sosem lesz már olyan mint régen. Ne is legyen!!! Ma már nevetségesnek tűnik egy-egy TOS vagy akár voyager rész! Az eredeti Star Wars természetessége miatt lett jó. Ott a sci-fi nem látványelemként lett megcsinálva, hanem háttérnek. Az 1 CGI borzalom. A 2. 3. részben már van jó történet is. Azok már élvezhetőek. J.J. nagy dolgot csinálhat az SW univerzummal. MErt rajta áll, hogy folytatódik-e Lucas sikerszériás agyszüleménye, vagy kúszik tovább ellaposodva mindenki számára csak fénykardos csihipuhi emlékként. De én bízok benne. Szerintem kiválló művet fog letenni most is az asztalra. A LOST meg igenis jó volt. Csak nem volt értelme, de már kellett egy 2. Twin peaks, amit végig lehet izgulni. :Ð -
kalapos01 #45 "Úgy bírom ezt az okoskodást."
Így kezded, utána meg elkezdesz okoskodni? Hogy van ez? -
kalapos01 #44 Mert az a Bosszúállók 2-t rendezi. -
Zoliz #43 Mé' nem az rendezi aki a Bosszúállókat?
Egyértelműen az alkotta 2012 leglátványosabb (és talán legszórakoztatóbb) filmjét. Hogy is híják mán? Aki a Cabin in the Woodsot is szponsorálta.. Na
Ez a paprikajancsi itt a képen mit akar? Beöltözhet Jar Jar Binksnek. -
#42 Ez igy igaz. Csak az kerulte el a figyelmedet, hogy te magad is most alltal be ebbe a sorba. :D
Amugy en mar csak azert jarok ide hogy minuszolgassak, es beugassak mindenkinek, akinek csak tudok. Aztan remelem ossze is dol ez a forum a habos gecibe hamarosan. Kalap szar az egesz mar sok eve. -
#40 Értem, de ettől még lépten-nyomon az ő nevével próbálták eladni a Fringe-t, meg azzal a rossz reklámszöveggel, hogy ez a modern X-akták. Amúgy meg de, a Losthoz épp, hogy sok köze volt: a pilot tette legendássá a sorozatot és a két alap író teremtette meg hozzá a szükséges keretet, így ha Abrams nincs, Lost sincs. Bár én csak a 3. évadig láttam, ott meguntam és kiszálltam.
Meg ott volt még a Cloverfield. Szintén nem jött be, sajnos. -
kalapos01 #39 Ha a Fringe-nek az eleje sikerült jól, annak örülhetsz, mert kábé 2 vagy 3 részében volt benne. Az Alcatrazban meg semennyire. (Nem mintha a Losthoz sok köze lett volna, csak a Disney vitte neki a szigetes-túlélős ötletet, amihez szerzett két írót, akik kitalálták a flashbackeket és megrendezte a pilotot.)
Viszont csinált két kurva jó sorozatot. Íróként. Valahol sajnálatos, hogy ezt nem ő írja, mert íróként mindenképp emlékezetes volt. Rendezőként meg... a fene tudja. -
#38 Nincs bajom Abramsszal, de szerintem túlértékelik, mint szakembert. Eddig a Loston kívül nem sok mindent tett le az asztalra; a Super 8 gáz volt, a Fringe-nek csak az eleje sikerült jól, az Alcatraz ment a levesbe... A Star Treket meg régen se szerettem és most se szeretem. Az új filmet elkezdtem nézni, fél óráig bírtam, azóta sem kezdtem újra -- nem volt rossz, csak nem érdekel egyszerűen.
Ami a Star Warst illeti, az Ep. I és Ep. II gázak, de az Ep. III egész jó akciófilm lett -- ha valami ilyesmi lenne a VII is, annak tudnék örülni, csak ezúttal rendes forgatókönyvet is tenni kéne alá, mert az ugye nem volt a Sithek bosszújában. -
#37 Hurrogas es ellenvelemeny kozott oriasi a kulonbseg. De azert leminuszoltalak, hogy bealljak en is a pozerek koze :D -
Merces #36 OFF
szerintem meg az a buzi aki nem minuszol le, ez egy fórum ahol egymásal beszélgetnek meg vitatkoznak aki ad az kap is, (normális keretek között, amibe nem fér bele az hogy ha más a véleményed akkor buzi vagy) -
#35 Meg mindig jobb, mintha Roland Emmerich vagy Michael Bay belezte volna ki a franchise-t. Amugy nekem az uj ST is bejott, aki meg emiatt lehurrog az bizonyara buzi. -
loky #34 Én kifejezetten örülök neki, hogy ő fogja rendezni. Ért a tag a sci-fi filmekhez, az tény. Az, hogy a ribútolt ST-nek "semmi köze a 40 évvel ezelőtti filmhez..." nha az várható volt. 'Táncsak' nem fogja ctrlC+ctlVézni az egészet és újraforgatni :) Az egy kicsit röhejes lett volna...
Remélem, hozza a SW a III. rész színvonalát. Igazi sci-fi űrcsatát és fénykard- párbajt akarok, nem szájkaratét-drámát-lelkiszenvedést. -
Amcir #33 Sorry mindig elfelejtem hogy SW-n rengeteg cannon-ba tartozó könyv van, értem mire gondolsz. -
Amcir #32 Azt olvastam én is de arra gondoltam hogy a Star Trekbe csak példának okaként a Vulkániakat teljesen kicsúfolta (itt nem a bolygóra gondolok, hanem Spockra) ezek után remélem ilyet nem csinál. -
#31 "Na de szerintem elkanyarodtunk a cikk témájától:( Átgondolva az egészet, remélem jobban figyelembe veszi a Star Wars hagyományait mint az ST-jét, mert amúgy talán jobban illik a stílusához."
Már a lucasfilm eladásakor kijelentették, hogy az új filmek készítésekor teljesen figyelmen kívül fogják hagyni a regényeket és minden egyéb filmen kívüli történetet amely az elmúlt 30 évben keletkezett, pl a Thrawn-trilógiát, amelyre még Lucas bá is azt mondta, h megfelelő minőségű 7-8-9. résznek. Ebből kiindulva, simán reálisnak tartom azt, hogy teljesen lefogják szarni ami eddig elkészült és csinálnak valami totálisan mást. -
Amcir #30 A) szerintem van egy másik nézőpont amit figyelembe lehet venni pl akció-scifi stílusra optimális lett volna egy 25. század, és az nem is rondítja össze az idővonalat. Csak úgy megjegyzem a sorozatban ismerjük 1 galaxis max 50%-át(nagy részének max a politikai térképét de ezt ugorjuk át) és a sorozatban is többször volt utalás más galaxisokra, egyszerűen egy újabb 70-90 éves előreugrással meg lehetett volna oldani, vagy ha ketrec már íz íróknak így is Star Trek rajondóként mondom: akkor hagyják úgy sajnálni fogom hogy annyi a Star Treknek, de amit most csináltak az az eredeti idővonalon történt részek hullagyalázása az érzésem szerint.
Példának okáért a DW-ben is tudták reboot nélkül folytatni , elismerem más stílusban,
b) Ok rosszul fejeztem ki magam ezt elismerem arra utaltam teljesen más felé vettek és kb 3 tengely körüli 180° fordulatot vettek vele.
c) igen az elismerem.
Na de szerintem elkanyarodtunk a cikk témájától:( Átgondolva az egészet, remélem jobban figyelembe veszi a Star Wars hagyományait mint az ST-jét, mert amúgy talán jobban illik a stílusához. -
surmi #29 Így akartam: Azt nem hiszem, hogy a rebootnak az a lényege... -
surmi #28 A régi Star Trek epizódokon, filmken eltudtál gondolkodni, például előkerültek olyan morális kérdések ami a többi sci-fi sorozatban, filmben nem. Na most ezt sikerült teljesen lerombolni az utolsó filmmel, készítettek egy olyan sci-fi akciót amiből van egy tucat vagy több. Ilyen filmekkel találkozol minden évben, egyszer vagy többször. Azért várta az ember az új Star Trek filmet mert végre valami mást is kaphat. Azt nem hiszem, hogy a rebootnak nem az a lényege, hogy teljesen szét verjük azokat a dolgokat amiért milliók megszerettek egy franchiset. Abban pedig nincs igaza NEXUS6-nak, hogy nincs lehetőség Star Trekben, hanem is követted eddig a sorozatot, azt akkor is tudhatod, hogy az Univerzum felfedezéséről szól az Univerzum pedig, hát rohadt nagy. Nem is értem, hogy hogyan írhatsz ilyet, hiszen saját magad mondtad, hogy annyira nem követted a sorozatot, maradt rengeteg elvarratlan szál, foltok a történetben. Az lényeg, hogy a legújabb Star Trek film, olyan lett ami azoknak jön be akiknek elég a látvány, minimális történet. Még ott vannak a poénok amivel nem is lett volna bajom, hiszen mindig voltak az ST-ben, csak a végére már annyi volt belőlük és olyan bugyuták voltak, hogy olyan érzésem volt mintha az eredeti sorozat karikatúráját nézném. Teljesen átlagos sci-fi filmet sikerült összehozni, amire nem is nagyon fogsz emlékezni, egy-két hónap múlva, max csak arra de jól nézett ki. -
#27 a) Tévedés, nincs rengeteg lehetőség! Bármit csinálnak jönni fog egy fanboy és rávágja, hogy ez ugyan az mint a STNG 3 évad 10. részében amikor Pikard kupánvágta a zsidórobootot. Egyszerűen ennyi év alatt minden elmondatott, amit adott univerzumban az életről, drámáról akármiről el lehet mondani. Művészetileg, a fantáziának ez egy ketrec, amiben már nincsen ismeretlen hely, amit az Enterprise legénysége nagy bátorsággal felfedezhetne.
b) Miért lenne akármelyik is hibás?
c) Na de gyerekek, ez csak egy kibaxott film!
Ja! És a SW, és GYU is csak az.
-
Amcir #26 a) De ha van még több ezer évnyi történelem a sorozatokban rengeteg lehetőséggel, akkor miért kell egy reboot.
b) ha 729 résszel és 10 mozifilmmel homlokegyenes szembemegy nem biztos hogy a többi a hibás:)
c) oké hogy reboot de akkor legalább az idővonal megváltoztatása előtt készített USS Kelvin lett volna olyan mint az eredetiben. -
#25 Hát pont erről szól a reboot. ;)
Aki meg nosztalgiázni akar , annak ott van 40 évnyi anyag. Mellesleg művészileg sem túl inspiráló.
Amúgy másik kedvenc ST filmem a Galaxy Quest is erről szól!;D -
#24 nem azzal van a baj, hogy a ST film nem volt nézhető, hanem, hogy nem ST volt, hanem egy akció-scifi. Ami tök jó volt, látványos, akció meg sok CGI, csak semmi köze nem volt az igazi ST érzéshez a nevén kívül. A film önmagában tök jó volt, csak nem volt köze ahhoz, amit a korábbi 40 évben megalapoztak.
Ez kb olyan, mintha most valaki neki állna írni egy új "gyűrűk ura" könyvet, amely stílusban és mindenben tök más mint amit Tolkien anno megírt, csak a cím, nevek ugyanaz, de minden tök más. Lehet, hogy egy jó könyv lenne, élvezetes meg minden, de mégsem LOTR. Nekem valami hasonló érzésem van az új ST filmekkel is. Hogy tök jó meg minden, csak érzésre semmi köze nincs a klasszikus ST univerzumhoz. -
tomboy013 #23 Szerintem az okos hozzászólások előtt várjuk meg a filmet és akkor mondjunk véleményt. Na ki van benne? =D Gondolom elég kevesen mert előre okoskodni a legügyesebb dolog ugyebár :P
A Star Trek film meg jó lett, legalábbis számomra ez a nézhető és szórakoztató kategóriába tartozik a többi ST-s sorozathoz/filmehz képest. Ha valami SW Ep 3-hoz hasonló kaliberű filmet le tud tenni az új Star Warsal az asztalra, én már nagyon is boldog ember leszek =) -
Wlanseraf #22 Igazad van:)) elbactam de a lényeg érthető:) -
Vol Jin #21 Más koroknak más filmjei vannak. Valójában a korábbi szériák is bugyuták voltak, csak másképpen. Például a 77-es New Hope-ban egy sivatagban beszélgettek, majd fehér díszletek között rohangáltak. Ez ma nem lett volna eladható az új generációknak, mert nekik az b-kategóriás. -
Vol Jin #20 Nem I, II, III-at akartál írni a IV, V, VI. helyett? -
Vol Jin #19 Cáfolnám a híreket. Nem Ben Aflack lesz Luke fia, hanem Ben Stiler Jar-jar unokája. :-) -
#18 "Most ugyanezt megfogja tenni a SW-al is."
Biztos átaludtál vagy 20 évet, mert volt olyan, hogy SW Ep.1,2,3. Ilyen huszadrangú színes-szagos infantilis bugyutaságra bárki képes, tehát ha lehet egyáltalán a SW tönkretételéről beszélni, az már rég megtörtént. -
Wlanseraf #17 A IV-V-VI után fanyalogni lényegében bármilyen rendezőre kicsit vicces.... mert egy raklap fos mind a 3 film... pl egy Bajlós Árnyak után egy New ST színvonalú filmnek nagyon örülnék.. -
NovaTerra #16 Megtalálták az egyik legkommerszebb rendezőt. Végül is ez a cél, minél több embernek megfelelni. Család menjen moziba, 6 éves és 60 is.
Én jobban örültem volna másnak. -
#15 Kedvenc ST filmem.
Gyakorlatilag erről szól az ST-nem? Ellentétek konfliktusok, barátság, poénok.
Az a baj, hogy a szájkarate helyett végre igazi akcióban adtak a szereplők hangsúlyt az érveiknek?
Én nem bánom.
:D -
kalapos01 #14 "a ST-et is tönkre tette"
Komolyan érdekelne, mivel tette tönkre? Mármint tudom, hogy mi miatt hőbörög egy kisebbség, de annyira rosszul rendezte meg a mások által megírt forgatókönyvet, hogy tönkrement a film? Itt is megírják neki a filmet. Lehet, hogy csak sokan nem tudják azt, hogy Abrams nem írja a filmeket, csak rendezi. -
COOLancs #13 Baljós árnyak: Disney és JJ Abrams szövetkezik az SW ellen, zavart érzek az erőben... -
#12 tuti kiderül hogy nem dart véder az apja luknak :D -
nlght #11 nem vagyok a csávó rajongója, de az új ST film nekem tetszett (tudom h popcorn mozi de nekem pont jó volt), viszont a Lost-ot abbahagytam az első szezonban, pedig sorozatjunkie vagyok, azóta se szeretem... a fringe, person of interest viszont bejön, az alcatraz már nem igazán, persze ezeknél csak producerkedett, az MI:3 se volt rossz imho, annak ellenére h utálom Tomikát és az egyházát... viszont a star wars egy akkora túlhypeolt sci-fi sorozat, hogy nem igazán aggódok a minőség miatt, azt az alacsony színvonalat biztos hozza, talán át is lépi -
goldmember #10 Már a Losttal megmutatta, hogy bármit szét tud baszni. -
#9 a ST-et is tönkre tette. Most jön a SW..
indexen volt erről egy cikk, amiben 1 frappáns mondatban össze is foglalták, hogy mivel tette tönkre a ST univerzumot:
"Másrészt pont ő mentette át a kicsit már naftalinszagú Star Trek franchise-ba a Star Wars-életérzést azzal, hogy az Enterprise-legénység 2009-es űrkalandjából kidobta a tudományoskodó technoblablát meg a világbékéről süketelést, és telepakolta a rebootot cowboymentalitású kalandorokkal, ronda szörnyekkel, frappáns párbeszédekkel, szerelmi háromszöggel és elképesztő látványelemekkel."
Tehát tulajdonképpen kidobott mindent amitől a ST valójában ST volt, és meghagyta a karakterek, űrhajók, bolygók nevét, és innentől kezdve semmi köze nem volt több mint 40 év és 900 sorozat rész, egy tucat film, több tucat könyv/regény stb.. univerzumához. Most ugyanezt megfogja tenni a SW-al is. Biztos jó lesz.. -
Amcir #8 Erre egy válaszom van Star Trek rajongóként: miért kellet a Trekbe:), mellesleg nem tudom, lehet van egy keresztapja -
nessboth #6 Ahogy a filmeket készít: "hmm...oké most csinálok valami óriásszörnyes támadóslövöldözőset. Oké,megvan a főszereplő, hajó, minden. Leszállnak a bolygóra. Jön az óriás szörny...és..hm...mi is legyen...mi is legyen....hm...hm...áh, bazz hirtelen a múltban találja magát mindenki, és lesz ami lesz, szarok rá, majd mondom azt a comic con-on, hogy az értelmét az apró jelekben keressék és ez egy elgondolkodtató film....én léptem." -
Ender Wiggin #5 meg, amit a fringe-dzsel csinált, azt sem tenném ki az ablakba.
gondolom akkor tatooin vagy a naboo felrobban majd és lesz időutazás is. és természetesen új skywalker és kenobi is kell majd. valami divatos színész. fassbender és chastain kihagyhatatlan. :-)