• Yv@n
    "Figyi.. csak egyet magyarázz már el. Te hogy adtad be akár már nem is létező kiadónak hogy adjon már egy legális kópiát neked valami usb-s kütyüre hogy ne kelljen letölteni és crackelni a szoftverüket mert az optikai meghajtót csak az ajtó kitámasztására akarod használni?"
    Igazából új vásárlású zenéről volt szó, és a birtoklási vágyról. Itt nem értem, hogy mivel jobb a cd, mint bármely más adathordozó.

A használt szoftvereket én speciel a disztribucióm csomagkezelőjéből töltöm le :), vagy a fejlesztő honlapjáról, és az emailben kapott kulccsal aktiválom, kivéve ha játék, azt jellemzően steamről, de akár ugye ott az origin is. Ha adnak is lemezt, akkor is inkább beaktiválom a cdkulcsát az accountomon, és duplaklikkre már települ is.

Őszintén szólva én nem igazán emlékszem, mikor telepítettem utóljára cd-ről bármi szoftvert.

De alapvetően itt modern hw-hez használt modern sw-ről beszélünk. Az hogy 10-15éves hw-sw páros esetén miként működik a dolog baromira lényegtelen, elvégre az olyan öreg konfigurációnak még amúgy is része az optikai meghajtó. Szóval a régi gépből nem veszed ki a cd olvasót csak azért, mert új gépekben már nem igazán van kihasználva.