• Yv@n
    "A moduláris asztali gép meg tudjátok mik jó nagy céges környezetben? Amikor bedöglik egy alkatrésze, és nem kell egy komplett új gépet vásárolni. Vagy vesznek egy új gépet a régit beadják az infósoknak és azok megnézik mi használható még, aztán a következő döglődő gépet lehet már abból meg tudják csinálni."
    Na pont ez az amivel nagy céges környezetben senki sem foglalkozik, mert kiszámolták, hogy nem éri meg. Ezek azok a helyek, ahol azt is forintosítják, hogy a kiesésett munka mennyi a veszteséget adna, a versenyszféra így működik.

"De lehet csak én vagyok olyan felfogású hogy nincs kedvem venni egy 150-300 ezres notit venni csak azért mert elszállt a BGA-zott procija..."
    Vagy csak te nem hallottál még a supportról, ami OEM brand gépekkel kéz a kézben ját, a dzsunka legózott mellé pedig nem. :)

"Haverék a melóban teljesen jól megvannak párszáz gép mellett (kórház) ezzel a moduláris cserélgetős módszerrel. Biztos ők is tök sötétek hozzá..."
    Nem sötétek, csórók szegények, mint úgy általában az egészségügy. Egy korháznak rohadtul nincs költségvetése olyan gyakoriságú és volumenü gépcserére ami ezt a fajta megoldást lehetővé tenné, úgyhogy hosszú évek óta tologatják maguk előtt a szart, mert nincs más lehetőségük. Nekem is volt szerencsém egészségügyben dolgozni, illetve közoktatásban, ott legóztunk mi is.
    Ettől még súlyos tévedés azt hinni, hogy egy 100gépes kórházi rendszer mérvadó lenne.

A komplett csere amúgy itt sem azt jelenti, hogy egyből dobják a cuccot a szemét égetőbe, egyszerűen csak a tartalék géppel dolgozhat tovább a munkaerő, míg a szerződött OEM gyártó kijön és megjavítja a hibás vasat, ami aztán átkerül tartalék státuszba, halegközelebb valami elromlik, akkor azt adják ki.

"Ha meg a környezetszennyezéses oldalt nézzük a komplett cserés móka nem szerencsés."
    Igen, én sem azt mondom, hogy ez így jó lenne, de észre kell venni, hogy ez nem arról szól, hogy nekünk jó legyen, hanem arról, hogy nekik több pénzük. Hogy eközben kénytelenek bizonyos igényeket kielégíteni, az számukra csak kellemetlen velejárója a folyamatnak.