• dyra
    #67
    Ahol van pénz ott nem javítgatnak. Ahol nincs megy a legózás. A legózás környezetvédelem miatt oké lenne, ez a használd és mikor már nem kell vagy elavult benne valami dobd el filozófia nem jön be. Pedig errefelé megy a világ, a nagy cégek pedig már régóta ezt csinálják. Most őszintén egy mai I5-s gép hogyan tud elavult lenni mondjuk 5 év múlva? Oké, hogy a játékok nem mennek rajta na de az Office vagy a Net? Vagy a vállalat célszoftverek nagy része?

    Látom én is a trendeket mindenesetre nosztalgikus érzéssel gondolok az elmúlt évekre amikor is sok gyártó termékeiből legózta össze az ember a számára legmegfelelőbb PC-t.

    De hát azért rendesen behalt pl az alaplappiac is. Régen tolongtak a szereplők olcsón frankó tuningos deszkák voltak kaphatóak. Abit, DFI, nem is sorolom. Manapság mókusvakítás aranyozott kondik gépfegyver-kinézetű hűtési rendszer stb.. persze horror áron. Régen 20 000 forintért alaplapot lehetett venni..

    És közben sosem a minőség győzedelmeskedett. Valahogy minőséget ami nem megy tönkre vagy csak simán sokáig jó sosem lehetett nyereségesen értékesíteni. Azok a cégek akik ilyen termékeket állítottak elő, el is tűntek a süllyesztőbe vagy felvásárolták őket.

    Ezt látni mindenfelé, mindenhol a gagyi a silány a gyorsan elavul és dobd ki megy és terjed. Úgy látszik ez a korszak lassan teljesen átszövi az informatikát.

    Pl manapság olyan notikra is rámondják, hogy üzleti amiről ordít, hogy egy gatyi ratyi (PL Dell E6320 röhejes képarány munkára alkalmatlan bill stb..).

    Ezen soraimat egy IBM T60-as notiról pötyögöm be. Főleg dolgozok rajta T7200 prockó x1300 ati mobile vga LaTex dokumentum készítés webes programozás rendszerfelügyelet. Van egy Dell Latitude 6410-es gépem is I5 prockó Quadro 3100 VGA. Munkára mégis jobb a T60. 4:3 képarány IPS kijelző. A másikon gagyi monitor és 16:10 képarány. Ugyanolyan méret mellet a 4:3 kép jóval nagyobb. És ugyan milyen notit tudnék venni a T60 helyett most?

    Áááá ez van. Ez egy trend. Nem lehet megfordítani. Szerintem nem örömteljes.