• MrGer
    #8
    Én nem olyan nagy változásokra gondolok, vagy hirtelenekre...
    - a könyvnyomtatás és olvasnitudás elterjedése előtt (kb.1500-as évek előtt) hogy élt a többségi ember?
    - majd az 1800-as évek nagy felfedezései után, amikről tudott és használt (akár védőoltások, akár vasút, varrógép, villamosáram, napi újságok széleskörűbb elterjedése?)
    - majd az 1900-as éve eleje-közepe? (rádió elterjedése, tömegközlekedés...)
    - majd a 200-es ével eleje (több hullámban az informatika, PC, Windows (ugye, a nagytöbbségnek EZ lett a belépő ebbe a világba akár jó, akár lefagy), majd YouTube, Fcebook, IPone/Pad/Pod....
    - és mi lesz pl. 2020-2030 körül? akkor hogyan, mit élünk meg így?
    - az elmúlt évszázadok alatt (nagyrészt) eltűnt aklasszikus rabszolgaság, a nők emancipációja eljött, stb... csak volt valamennyi fejlődés a társadalom / társadalmak egészét nézva (hol jobban, hol kevésbé, de pl. Szaúd-Arábiában is van internet, ha szűkös, korlátozott használattal is....)
    - talán lesz most is egy következő lépés: a széles/szélesebb körű net elterjedése miatt, akáregy ildugott indiai/afganisztáni/ghánai...stb. faluban is megtanulnak jobban olvasni/írni/számolni. Az ottani gyerekek egy táblagéppel láthatnak olyan dolgokat (Holdraszállás, filmek, zenék...stb..) amik eddig nem juthattak el hozzájuk... és lehetnek köztük, akik ennek hatására tanulni fognak / tanultabbak lesznek.... esélyt adnak ezek az eszközök, fejlődést indíthatnak el..
    Már ez is valami...