"Te magad irtad le, hogy a "melyszegeny" reteg lefele huzza az atlagot.
Lehet hogy hihetelen, de Kinaban tobb szazmillio ember el napi 1 dollarnal kevesebb (!) penzbol."
Ezzel én pontosan tisztában vagyok, már a legelső hozzászólásomnál is kiemeltem ezt a réteg. Ez a réteg az aki az 50-100USD-s kínai telefont sem tudja megvenni.
"Hiaba van 20 nagyvaros 10 millio vagy a folotti populacioval, az meg mindig csak 200 millio ember egy 1,3 milliardos orszagban. "
Ennek durván a duplája, jelenleg 400-500millióra becsülik a városi lakosság létszámát.
"A szegenyek szama aranyaiban is sokkal sokkal magasabb, mint itthon."
Igen, ez húzza le az átlagot. (Mint ahogy korábban is ezt írtam)
"A szakadek is sokkal szelesebb a nagyon gazdag kinai es a nagyon szegeny kinai kozott, mint az Ozd kornyeki satoros cigany es a Gattyan Gyorgy kozott."
Pontosan!
"Es a lenyeg: az atlag, es az atlagember ket kulon fogalom.
A kinai atlagember szegeny, meghozza nagyon szegeny."
Ezért írtam már a legelső hozzászólásomban, hogy az a réteg aki szóba jön, azok közül aki megteheti símán vesz iphonet. (Azaz a mélyszegény réteg kapásból kiesik). Aki nem teheti meg anyagilag az nyilván nem vesz, de nem azért amit Jakuza írt, hogy mert ott nem számít a marketing. A lófüttyöt nem.
"Londonban van kb. 15 darab (vagy meg kevesebb) felhokarcolo osszesen,"
Nem a felhőkarcolón van ott sem a hangsúly hanem hogy mikor épültek. Pont ez a lényeg, hogy kína olyan ütemben fejlődik, hogy a kormány mindenfélét elkövet, hogy lassítsa a növekedést, mert nem fenntartható a szint. Ha tíz éve voltál kint egy városan és most visszamész ugyanoda - nagy valószínűség szerint fel sem ismered.
"Szoval kinaban lenyegeben ugy nez ki a dolog, hogy a nagyvarosokban meg elfogadhato szinvonalon elnek az emberek, de parszaz/ezer kilometerrel odebb mar a napi 1 dollar sincs meg. "