Kinottem mar abbol, hogy forumon veszekedjek, de leven, hogy masfel evet eltem Malajziaban, valamint suli/melo miatt sokat foglalkoztam Kinaval, azt kell hogy mondjam, hogy Jakuza egy remesen korlatolt ember. Szerintem hagyd el vegre a szobadat, lass vilagot, ha csak az utca vegeig is mesz, olvass el egy konyvet, pl. vmi kozgazdasagtan kezdoknek cimut, vegyel egy konyvet Kinarol, akkor talan megerted.
Az azsiaiak majmoljak a feher embereket, nyugeti termekeket. En tanulni voltam kint Malajziaban (30%-a kinai, csak mielott jonnel azzal, hogy Malajzia nem egyenlo Kinaval), de voltam tobb azsiai orszagban is. Nem mondanam, hogy csoro csaladbol szarmazok, az ottani fizetesekhez kepest meg plane. Viszont az osszes, picit is tehetosebb ismerosomnek (20-30%) jobb telefonja, gepe, kameraja volt, mint nekem, pedig nekem se volt szar, csak mondjuk en egy eve vettem. Folyamatosan megy a kivagyisag, ki hol eszik, milyen ruhat hord, ki megy Europaba nyaralni, stb. Ha nincs is penzed, akkor is ugy teszel, mintha lenne, hogy ne egjel be.
Kina lakossaga tobb, mint egymilliard. Az atlagfizetes pedig lassan magyarorszagi szintu, csak joval olcsobb az elet. Mar most van legalabb 100 millio kinai, aki megengedheti maganak az iPhonet, es meg is fogja venni ezt a szep feher ember telefont, amint lehetosege lesz ra, es le fogja szarni a Samsunk S4-t, mert hogy az is ugye azsiai.
Egyebkent okoskodhatsz, de sut a szovegedbol, hogy az eletben nem lattal meg semmit sem es a "tudasod" kb. 20 evvel ezelotti.