• wednes
    #69
    Itt az a gond, hogy nem egy kimenet dönti le, hogy egy országban mennyi gyilkosság, erőszak történik. Nem pusztán csak fegyvertartástól függ, hanem még 6 millió egyéb változótól is. Igazából bármilyen ország összehasonlítás más országgal már almát a körtéhez jelenség.

    Azt talán többet mondana, ha mostantól Ausztriába egyáltalán nem lehetne fegyvert tartani, azt 5 év alatt mi változik. Persze ha minden más tényező változatlan (gazdasági helyzet, munkanélküliség, lakosság aránya, bevándorlók aránya, pszichés állapotok, éghajlat, hideg-meleg front stb). A hasonló már nem egyenlő. A kultúrába azért nem teljesen ugyan olyanok az írek és az osztrákok.

    Azért valamilyen szabályzásra szerintem szükség lenne az USA-ban (személyes vélemény, azt csinálnak amit akarnak). Teljes fegyverkorlátozás az ki van zárva.
    Nem is azzal van szerintem a probléma, hogy egy pisztolyt tart valaki szakszerűen, önvédelemre.
    De a legtöbb iskolai lövöldözés ott így zajlott le:
    Valaki bekattan, hazamegy, felveszi az otthoni "önvédelmi" fegyverarzenált. Visz magával 3 nagy kaliberű katonai fegyvert, hozzá szintén "önvédelemre" otthon tartott 300 lőszert és bemegy vérengzést rendezni az iskolába.
    Az ember meg csodálkozik, hogy a gyerek, hogyan is férhet hozzá a fegyverhez. Nos azért mert sokaknál nincs is elzárva. Sőt maguk a szülők tanították meg a fegyverrel bánni az alig 6-8 éves gyerekeket.