• F1End
    #68
    Ezt a statisztikát nézem:
    http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2012/jul/22/gun-homicides-ownership-world-list
    Eszerint a legtöbb lőfegyveres gyilkosságot olyan országokban követik el, ahol viszonylag alacsony a lőfegyverek elterjedtsége a lakosság körében.
    De az általad belinkelt statisztika alapján is azt láthatjuk, hogy Svájcban és Ausztriában kevesebb a gyilkosság, mint hazánkban, pedig azokon a helyeken jóval gyakoribb a fegyvertartás.
    Ha (ahogy a fegyvertartást támogatók is állítják) a lőfegyverek elrettentik az embereket az erőszakos bűncselekményektől, akkor összességében a gyilkosságok száma csökkenni fog. Szerintem annak akit megölnek mindegy, hogy lelövik, leszúrják vagy agyonverik, a cél egyszerűen az, hogy minél kevesebb ember haljon meg.
    "A statisztikákat elnézve kijelenthető, hogy ahol sok a lőfegyver ott használják is, és azonos kulturális/demográfiai szintű országokat nézve a sok lőfegyver esetén magasabb a gyilkosságok száma is."
    ???
    Mi számít azonosnak?
    Az általad linkelt statisztika szerint például a kevésbé fegyverbarát Írországban nagyobb a gyilkosságok száma, mint Ausztriában, ahol elég gyakori a fegyvertartás. A két ország GPD, lakosság, terület és kulturális szempontból is meglehetősen hasonló szerintem.