• NEXUS6
    #65
    "Ha megnézed a statisztikákat, akkor láthatod, hogy az USA a 28. helyen áll a lőfegyverekkel elkövetett gyilkosságok tekintetében.
    Az előtte lévők közül pedig egyetlen ország sincs benne az első 20 -ban a fegyverrel leginkább ellátott országok között, de még az első 40 -ből is csak kettő van benne."
    Te melyik statisztikát nézed? Csak mert ott van pl Svájc, ahol a lakosság 45%-ának van lőfegyver, gyak minden hadköteles férfi hadi fegyvere+magán fegyverek! A gyilkosságok 72%-át lőfegyverrel követik el. Venezuelában szintén inkább lőfegyvert használnak, hasonló arányban. Csak amíg Svájcban 100 000 lakosra 0,7 gyilkosság jut addig Venezuelában 45, évi összesen 13 000, majdnem mint az USA-ban (14 000), pedig az vagy 10X akkora ország.
    A statisztikákat elnézve kijelenthető, hogy ahol sok a lőfegyver ott használják is, és azonos kulturális/demográfiai szintű országokat nézve a sok lőfegyver esetén magasabb a gyilkosságok száma is.
    Svájc persze nem az USA-val van azonos szinten, hanem Szingapúrral, az Egyesült Arab Emirátusokkal, meg más ilyen meseországokkal. Az USA a 100 000 főre jutó gyilkosságokat nézve olyan országokkal van kb egy brancsban, mint Ukrajna, Tájföld, Jemen ahol ugyan stabilnak mondható a helyzet, de nem egy életbiztosítás oda utazni, vannak érdekességek.

    Wiki lista a gyilkosságokról