• NEXUS6
    #41
    Azért szerintem sem kéne egy kalap alá venni olyan országokat, ahol mondjuk úgy rend van. Este 10 után is ki lehet menni az utcára, a gyerekedet el mered engedni diszkóba stb. Eggyüt kezelni az előbbieket olyan országokkal, ahol halomba gyűjtik a bloggerek fejét a főtéren, mert csúnyát írtak a maffiáról.

    Amerika kulturálisan, gazdaságilag, akárhogy azért a fejlett társadalmakhoz tartozik. Azonban, miközben más országokban a társadalom fejlődésével szigorították a lőfegyverek birtoklásának lehetőségeit ott ez elmaradt. Minden jel arra mutat, hogy ez az ami egy csomó dolgot okoz.

    Aztán vegyük azt is bele, hogy Amerika gyak folyamatosan hadban állt az utóbbi 60 évben. Ez gyakorlati háborút jelent, amikor a fiatalokat viszik ki valamilyen kisebb nagyobb frontra és ott ők lőnek, vagy rájuk lőnek. Ez az esemény alapvetően megrendíti egy fiatal erkölcsi képét. Az un veteránok mind a gyilkosságok, mind az öngyilkosságok esetében egy kiemelt rétegnek számítanak. Ráadásul a társadalomra is negatív a hatásuk. Bizonyos mértékig ugyan van egy katonai hőskultusz Amerikában, másrészt az átlag amcsi veterán valszeg nem kap annyi támogatást az államtól, a társadalomtól, mint amennyi talán a médiából kijön. A veteránok támogatása, egészségügyi ellátásának költségei hatalmas terhet jelentenek az amcsi államnak.

    Egy olyan emberke, aki Kennedyre utalva, már talán kérdés nélkül is megtett valamit az USA-ért és ezt nem látja viszonozottnak, az kicsit máshogy áll a társadalomhoz, mint egy amcsi csúcsegyetemen végzett pályakezdő ügyvéd, vagy bróker.
    A deklasszálódott, gyak állampolgársággal sem rendelkező dél-amerikai bevándorló fiatalakról már nem is beszélve.