"Még mindig nem értem, hogy a topichoz hogyan jön az ipad és azt sem, hogy egy olyan állítást, hogy egy régi gépen nem fut rendesen a flash, összemosson magyarázkodás céljából bárki is a szaros tablettjével !!!"
A topichoz úgy jön, hogy nézd meg az első pár hozzászólást. Egyszerűen elment a beszélgetés a tablet irányába. A második állítást meg nem összemostam hanem az egyik következett a másikból. Már régen a tabletekről beszélgettünk és arról, hogy nincs mindenkinek csúcs PC-re szüksége amikor megemlítettem ez mellett, hogy van olyan barátom akinek 4-5 éves gépe van és nem tervezi cserélni, sőt van olyan barátom akinek egy Celeron 300A-val szerelt gépe van és ő sem tervezi cserélni.
Ha vennéd a fáradtságot, hogy megnézd amihez hozzászólsz akkor látnád, hogy ezt írtam:
"Én ezt látom ismerősök körében is. Van olyan aki 5-10 éves géppel jól elvan, nem is akar rá költeni. A régebben PC-re szánt összegből tabletet vesznek inkább ezek az emberek, vagy új mobilt vagy teljesen más dolgokat. Legdurvább az a haverom aki Celeron 300A-t használ (nem tudom kinek mond még ez valamit, annó legendás CPU volt), és azóta is köszöni elvan vele, nem szándékozik ő sem cserélni mert nincs miért."
Erre már akkor rögtön merkérdezte Jakuza, hogy és mit csinál vele a haver, amire válaszoltam, hogy torrentezik, mert minden másra (youtube, böngészés) tabletet használ.
Ezt valahogy neki nem sikerült megemésztenie és még mindig ezen lovagol. Persze belekötni nem tudott a kérdésemre nem válaszolt. Te meg kiragadtad ezt a beszélgetést és mint valami Grál lovag elkezdted védeni, anélkül, hogy tudnád ezek szerint, hogy miről beszéltünk.
"Ezt magyarázza meg nekem valaki. De ne egy olyan debil, aki megakarja magyarázni, hogy 2013ban a PC piaci eladásokat az előző pár évi születések száma befolyásolta."
Erre megint nem tudok mit mondani. Háromszor kérdeztem, hogy hol írtam ilyet egyszer sem sikerült válaszolnod. Arra sem, hogy ennek a mondatnak melyik részét lehet félre érteni: "Növekedő piac mellett az egyre kevesebb eladás nagyon nagy probléma, hiszen az elmúlt durván 10 évben kb 1 milliárddal nőtt a föld népessége."
Az összes többit már Jakuza értetlenségére válaszoltam aki képtelen volt ezt a mondatot feldolgozni.
De fordítsuk meg a kérdést; te hogyan milyen mutatóval tudnád azt definiálni, hogy az emberiség létszáma folyamatosan nő és folyamatosan nő a potenciális vevőkőr ha nem az emberiség népesség adataival? Kíváncsivá tettél.