• Dodo55
    "a vilag egyik legnagyobb kozvelemenykutato ceget, a Nielsen-t nevezted "nem komolyan vehető forrás"-nak"

Előre leszögezem nem ismerem közelről az említett céget, nem követem figyelemmel, úgyhogy amit mondok nem kell feltétlenül rájuk érteni, csak úgy általánosságban mondom amit mondok.

Annyi a lényeg, amit ehhez hozzáfűznék, hogy az elmúlt években már nyíltan köztudomásúvá vált, hogy egy nagy, híres cég egyáltalán nem jelent hitelességet, sőt.

Manapság már nem tartozik az összeesküvés elméletek kategóriába, hogy vannak olyan erős érdekek, melyek nagyon sok esetben felülírják a valós eredményeket különböző kutatások esetében. És ez természetesen annál jobban működik, minél jobb hírben álló cégek/szervezeteken keresztül kerülnek közlésre ezek a kutatások.

Nem egy bizonyított esetről hallani, sajnos most nekem fejből csak egy konkrét eset ugrik be határozottan, de ott viszont pár kutató szava áll "egy" világszervezetével szemben. Szóval linkeket ne várjatok erről most tőlem, ha kerestek biztos találtok, én most lusta vagyok hozzá :)

Aztán ott vannak még ugye a hitelminősítők is, a világgazdaság issza a szavaikat, így országok sorsa felett döntenek közvetetten, miközben gyakorlatilag jogi értelemben senkik ahhoz, hogy rajtuk múljon ennyi minden. Velük kapcsolatban is felnyílt az emberek szeme mostanában, az EU meg már ott tart (ha jól vettem ki a hírekből), hogy lassan hivatalosan is közellenséggé nyilvánítja őket. Abba meg már nem mennék bele, hogy ezek után, plusz hogy állítólag a 2008-as válságot sem látták mikor már ott kellett volna az orruk előtt lennie, miért működhetnek még mindig ilyen formában, ez számomra felfoghatatlan. Mindegy.

A lényeg, hogy a szavahihetőség mára az ilyen esetek miatt egy nagyon homályos dologgá vált, nem lehet ilyen egyszerűen megítélni, és főleg nem csupán hírnév alapján. Ahol valaminek a legkisebb köze is lehet a pénzhez, ott lehet bármi...