• M2
    Bekapcsolódok én is, hátha tudok új dolgot írni. Válaszaimnál alap a jailbreak nélküli iOS.

-Bluetoothon nem lehetséges a szabad fájlátvitel (ezt nekem panaszként mondták, nem tudom pontosan, hogy fájltípus szűrés van vagy abszolút elérhetetlen a dolog, a lényeg nem tudtak egy valamilyen fajta fájlt szabadon fogadni egy iPhone 3GS-en)

Igaz. A Bluetooth csak eszközcsatoló, iOS-en belül fájlt nem tudsz vele mozgatni.

-Az USB fájltátvitel a készülékkel rögzített anyagokra (képek, videók, hangfelvételek, ezek könyvtáraira vagy fájltípusaira) korlátozott.

-Nem lehetséges alkalmazást telepíteni az Apple Store/iTunes alkalmazást megkerülve direkt módon (jailbreak-el talán, de azt most ne keverjük ide, az Android ezt root nélkül tudja).

i-Funbox
    Nem iTunes, ingyenes és mindent tud, fájlokat lát és másol, appokat telepít... stb.

-Az asztalkezelő és alkalmazásindító alkalmazás nem cserélhető le, azaz nem lehet más alkalmazást a home gombhoz rendelni

Igaz, Home gomb működése nem piszkálható.

-Nincs widget támogatás

Igaz. És ez hiányzik is - szerintem.

-Az akkumulátor szétszerelés nélkül nem távolítható el (nem végezhető azonnali fizikai kényszerleállítás)

Igaz. Elsőre furcsa volt, de megszokja az ember és később nem is gondol rá, hogy aksi is van ezekben a cuccokban.

-A folyadékbehatás érzékelő a készülék külső részén helyezkedik el, számos esetről tudni, amikor egy zsebbeizzadás garanciavesztéssel járt emiatt

Egyiknél tudom, hogy a jack aljzat belső végén van (szemmel látható). Ha valaki odaizzad, annak én se adnák garit. :-)

-Az iOS új verzióira a régebbi verziókra fordított alkalmazások (minimum) újrafordítása szükséges

Nem igaz. Durva is lenne. Amikor külön megemlítik, az azt jelenti, hogy kihasználnak valami újdonságot (vagy csak marketingelik)

-Az alternatíva nélküli iTunes program pocsékul fut Windows rendszeren (nem egyszer láttam már, hogy idle állapotban a háttérszolgáltatás modern többmagos gépeket verejtékeztet megállás nélkül, a komplett uninstall volt az egyedüli megoldás)

Voltak gondok vele. A mostani verzió már nagyon szépen fut, kellemes a használata, sok dolgot tud. Alternatíva van.