• Dodo55
    "Ez nem arról szól, hogy mindent cáfolni akarunk ha így gondolod akkor nagy tévedsz."

Nem gondolom így, csupán úgy gondoltam akkor már felsorolom az én (iPhone ellenes) érveimet is, kíváncsi voltam mennyire állják meg a helyüket Apple szakértők köreiben :)

"Pontosabban sajnos én sem tudom mert még soha nem használtam bluetoothot fájlküldésre."

Igen, itt azért tényleg kiütköznek a sokat emlegetett eltérő igények. Hozzáteszem aki panaszkodott nekem, annak volt ugye a 3GS, plusz mellé egy Androidos tablet. Arra kellett volna neki egy alkalmazás, ami a Play Store-ból nem volt elérhető. Mondom neki átküldöm BT-n az iPhone-odra, nekem itt a telepítő a Gio-n, azt arról majd otthon áttolod a tabletra. Erre jött a válasz, hogy felejtsd el az ilyesmit iPhone-on...

"Ezt nem teljesen értem ez alatt mit értesz? Mármint USB átvitel abban az esetben ha a fogadó gépen nincs itunes vagy itunes alternatíva?"

Akkor inkább megkérdezem: Ha rádugsz egy iPhone-t egy gépre, és legyen akkor az már iTunes-al is ellátva, akkor te kapsz egy (szabványos, akármilyen fájlkezelővel elérhető) meghajtót amin direktbe elérhető a teljes user memória fájlrendszere úgy ahogy kell írható-olvasható formában, vagy sem?

"Valóban nem lehet. Viszont ugye máshonnan nem is tudsz alkalmazást beszerezni, tehát ha lehetne máshonnan telepíteni akkor sem tudnál mert nem lenne mit :)"

Legális forrásból nyilván nem lehet (ellentétben az Androiddal, ahol nem kötelező a Play Store-t használnod a disztibúcióhoz), de ez azért van, mert másképp nem lehetséges telepíteni gyári állapotú iOS eszközökre, így a fejlesztők rá vannak kényszerülve az Apple Store-on keresztüli terjesztésre minden esetben, nyilván nagyon ritkán teszik közzé azon kívül a telepítőcsomagokat, mivel jailbreak nélkül nincs semmi értelme. Pedig egyébként lenne, hiszen miért is vegyek én pénzért az adott platform storejára fejlesztői fiókot, ha tegyük fel csak egy kis apró játékot fejlesztgetek, azon próbálom elsajátítani, gyakorolgatni az adott platform programozását, de azért pár havernak megmutatnám. Vagy miért is tennék fel egy belső használatra szánt alkalmazást egy nyilvános store-ba? Ellenben lehet, hogy a belső használat annyira nem szűk kört jelent, hogy én elkéregessem (elkéregethessem!) mindenkinek a telefonját és jailbreakeljem azt, tehát mondjuk nem alkalmazottakról van szó, hanem üzletkötőkről vagy üzleti partnerekről ahol már ez "meghackelem a telefonod hogy tudd használni a belső rendszerünket" téma nem lenne túl népszerű.

[asztalkezelő és alkalmazásindító alkalmazás] => "Ööö ezt nem teljesen értettem."

Angolosan launcher :) Androidon olyat raksz rá, amilyet akarsz, van pl iOS, meg WM8 koppintás is :D Megnyomod a home gombot, és ha több ilyen van rákérdez melyiket szeretnéd használni.

"(A másik felét nem értem mi az a fizikai kényszerleállítás?)"

Amikor te fizikai módszerrel egy eszköz működését annak tönkretétele nélkül 100% biztosra megállítod. Pl PC-nél tápkábel kiránt, laptopnál adapter kihúz + akksi kivesz, mobiloknál akksi kivesz, vagy akár autóknál slusszkulcs kivesz és ha még úgy sem áll meg (tuningolt Trabantok szokása volt régen forró motorral gyújtás nélkül tovább járni :)) akkor sebességbe rak és satufék+kuplung ráereszt. Persze nem mindennapi, hogy ilyesmire szükség lenne, de én szeretek totális hatalmat gyakorolni az önműködő eszközeim felett, és ebbe ez is beletartozik.

"Ez egy az egyben nem igaz. A régebbi alkalmazások az esetek 99%-ban továbbra is tökéletesen működnek."

Na látod akkor ezt rosszul tudtam, kösz a felvilágosítást. Azért feltételeztem, mert sokat hallani a hírekben mostanában, hogy "X cég Y alkalmazása már IOS6-ra is elérhető".

"No ezzel megint nem értek egyet; egyrészt van alternatíva, több is, tehát szabadon választhatsz. Másrészről nekem még az iTunes-al sem volt soha gondom, még édesapám Celeron-os ezeréves notiján is tökéletesen fut, még ismerősök között sem találkoztam problémás esettel"

Az alternatívákról nem volt tudomásom. Ellenben a tapasztalataim nekem nagyon mások. Az iPodok magyarországi fénykorában (kb 2-3 éve) nagyon sokan panaszkodtak nekem, hogy lassú a gépük. Számtalan esetben az iTunes háttérszolgáltatása ketyegett 50% feletti processzoridővel, majd annak eltávolítása/letiltása után a probléma azonnal megoldódott. Annyit még elképzelhetőnek tartok, hogy valami vírusírtó vagy egyéb memóriaszkenner háborúzott vele, bár akkor inkább annak a szolgáltatásfolyamatának kellett volna így pörögnie.